Artikel

Symposium Patiëntveiligheid: Nederland in Europa

Datum: dinsdag 10 november 2009Locatie: Meeting Center Regardz Eenhoorn, AmersfoortTijdstip: 09.30 uur tot 16.00 uurKosten: 50 Euro Organisatie: CBO, Nivel, ESQHInschrijven: www.cbo.nl/patientveiligheid

Is Europese samenwerking op het gebied van patiëntveiligheid mogelijk?

Of is Europa te divers? En is voor samenwerking standaardisatie in de zorg nodig? Of bedreigt dit het innovatieve karakter dat zo noodzakelijk is voor patiëntveiligheid? En wat hebben de patiënt en de zorgverlener aan internationale samenwerking?
Dit zijn enkele actuele vraagstukken die aan de orde komen tijdens het symposium over patiëntveiligheid op 10 november in Amersfoort. Toonaangevende Europese veiligheidsprojecten presenteren zich hier, waaronder EUNetPaS, DUQuE en het European HANDOVER project.

Platform voor kennisuitwisseling

Zowel nationaal als internationaal wordt hard gewerkt en worden goede resultaten behaald. Het symposium biedt een platform voor internationale kennisuitwisseling over patiëntveiligheid. Het wordt georganiseerd door het Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg NIVEL en de European Society for Quality in Healthcare (ESQH).

Voor wie

Raden van bestuur, medisch specialisten, verpleegkundigen, kwaliteitsfunctionarissen, branche- en koepelorganisaties, wetenschappelijke verenigingen, beroepsverenigingen, patiëntenorganisaties, verzekeraars, beleidsmakers.

Waar en wanneer

Het symposium wordt gehouden op dinsdag 10 november van 9.30 tot 16.00 uur.
Locatie: Meeting Center Regardz Eenhoorn Amersfoort, Koningin Wilhelminalaan 33, 3818 HN Amersfoort.


>> Terug naar de agenda <<

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top