Artikel

Symposium Merk me op!

Datum: vrijdag 29 januari 2010Locatie: NBC NieuwegeinTijdstip: 09.30 uur tot 17.00 uurKosten: geenDoelgroep: Artsen, psychologen, paramedici of leidinggevenden uit verpleeg- en verzorgingshuizenOrganisatie: Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE)Inschrijven: www.cce.nl

In Nederland zijn naar schatting 30 tot 35.000 ouderen die slechtziend én slechthorend zijn ten gevolge van ouderdomsaandoeningen. In verpleeghuizen betreft dat ongeveer één op de zeven bewoners en in verzorgingshuizen ongeveer één op de twintig.

Wat betekent het om als oudere niet goed meer te kunnen zien én te horen? Hoe merk je als professional op dat een cliënt visus- en gehoorproblemen heeft? Tot welke problemen kan slechtziendheid en slechthorendheid leiden? En welke oplossingsrichtingen zijn er voor deze problemen? Dat zijn de vragen die centraal staan op het symposium “Merk me op!”.

Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) organiseerde eerder symposia over mensen die niet (goed) kunnen zien én horen. Dit symposium gaat over oudere mensen die slecht zien en slecht horen en in een verpleeg- of verzorgingshuis verblijven.

Het CCE organiseert deze dag in samenwerking met Kalorama en Visio. Daarnaast zullen verschillende organisaties een bijdrage aan de dag leveren. Op dit moment zijn dat in ieder geval: Audiologisch Centrum Brabant, Bartiméus, BrabantZorg, Hendrik Kok en Viataal.


>> Terug naar de agenda <<

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top