Artikel

NVZ congres L@ter!

Datum: woensdag 9 december 2009Locatie: Hart van Holland, NijkerkTijdstip: 12.30 uur tot 18.30 uurKosten: n.v.t. Organisatie: NVZ vereniging van ziekenhuizenInschrijven: www.nvz-ziekenhuizen.nl

De pubers en adolescenten van nu zijn over 20 jaar de premiebetalers voor de gezondheidszorg. Maar misschien ook wel werknemer, of mantelzorger, vader of moeder. Of gebruiker.

Met minder mensen moeten ze voor veel meer mensen in al deze functies voorzien. Willen ze dat? Maken ze zich er druk over? Wat gaat er in hun hoofd om? Wat voor zorg willen ze? Is daar nog wel een ziekenhuis voor nodig? En maakt het nog uit of je katholiek bent, of hindoestaan of moslim?

Verschillende jongeren vertellen op het congres waar zij mee bezig zijn, waar ze over nadenken, wat ze van ziekenhuizen verwachten en hoe ze tegen gezondheid en zorg aan kijken. Hoe zien ze de toekomst als afnemer van-, werknemer in- en betaler van de gezondheidszorg?

Yvonne van Sark, auteur van het boek ‘Puberbrein Binnenstebuiten’ plaatst de opmerkingen van de jongeren in het perspectief van de jongerenwereld en het puberbrein. Het sociaal-cultureel kader wordt neergezet door Paul Schnabel, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau. De jonge gezondheidwetenschapper en lid van de Nationale Denktank Eline Kranendonk belicht het verwachtingspatroon van de huidige jongere binnen de toekomstige gezondheidszorg.
Dagvoorzitter is acteur/schrijver/theatermaker Jörgen Tjon A Fong.

En welke rol speelt u? Wat wilt u weten of vertellen over de twintigers van nu?

NVZ-voorzitter Roelf de Boer reikt op het congres de eerste zilveren NVZ-penning uit aan iemand die zich op zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de gezondheidszorg in Nederland.


>> Terug naar de agenda <<

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top