Skipr magazine

In Skipr Magazine 5, mei 2010

Deze maand in Skipr onder andere:  doe meer met uw jaarverslag, de rikketik van Youp van ’t Hek, Greet Prins kent haar klanten en Boudewijn Dessing weet niet van ophouden.

Jaarverslag: terugkijken is vooruitzien

Het jaarverslag is voor veel bestuurders een verplicht nummer. Er is veel meer van te maken dan een grijze opsomming. Zo maakt u van een verplicht nummer een stralend middelpunt.

De rikketik van Youp van ’t Hek

Hij moest ruim een jaar op een hartonderzoek wachten. En stelde voor de uitslag in zijn zerk te beitelen. Gelukkig werd zijn rakketak weer een rikketik.

PGB kan overheid geld opleveren

Rond de verkiezingen komen er zeker debatten over de AWBZ-zorg. Aline Saers van Per Saldo doet alvast een duit in het zakje: ga uit van de zorg die iemand nodig heeft.

Greet Prins kent haar klanten

Ze laat bij Philadelphia een frisse wind waaien. Greet Prins komt niet uit de zorg, maar laat zich daardoor niet afschrikken. ‘Als je veel vraagt, leer je snel’.

De balans van Marjolijne Lewis

Ze fitnesst drie keer per week. En staat er steviger door in het leven en in het werk.

Finse ouderenzorg krijgt kleur

Het aantal allochtone ouderen in Finland groeit gestaag. Voor de opvang neemt Finland graag het buitenland als voorbeeld.

Zorgbalans en de moed der wanhoop

Een mislukte fusie, een enorme boete van de NMa en een mislukkend nieuwbouwproject. Toch geeft Zorgbalans de moed niet op.

Effectief borrelen

Recepties zijn serious business. Met een goede voorbereiding en slimme nazorg haalt u er maximaal rendement uit. Elf tips.

Rasnetwerker Boudewijn Dessing

Hij kent iedereen in de zorg en iedereen kent hem. Een profiel van een netwerker die geen nee kan zeggen.  En die voorlopig nog niet van plan is met pensioen te gaan.

Zorgondernemers in hol van draak

Een goede pitch houden is lang niet simpel. Syntens trainde ondernemers. En stuurde er zes naar het hol van de draak. Skipr kijkt mee tijdens de cameratraining.

Zorg 2.0 goed voor patiënt en arbeidsmarkt

Patiënten kunnen zorgverleners veel werk uit handen nemen. Daar worden ze zeker niet slechter van. Bas Bloem, Jan Kremer en Lucien Engelen over wat 2.0 voor de zorg kan betekenen.

Vertrouwen in vastgoed

De zorgmarkt verandert. De houding tegenover vastgoedexploitatie ook. De partijen ontmoeten elkaar tijdens een vruchtbare Round Table.

Kompas

Vissen is  voor Johan Groen de perfecte retraite. Zijn grootste vangst: een meerval van 1,80 meter.

Skipr magazine: abonneren of exemplaar bestellen

Bestel het Skipr magazine van mei 2010
of abonneer u op Skipr magazine.

Top