Artikel

Skipr 99: Roger van Boxtel

Vertrok in april 2015 als bestuursvoorzitter van Menzis, nadat hij er tien jaar aan het roer had gestaan. Nam in 2015 ook afscheid van de Eerste Kamer, waar hij sinds 2011 fractievoorzitter voor D66 was. Werd per 1 augustus 2015 voor een jaar interim president-directeur bij de Nederlandse Spoorwegen.

boxtel
Notering 2016

geen

Notering 2015

13

Notering 2014

2

Notering 2013

1

Notering 2012

3

Notering 2011

2

Notering 2010

Notering 2009

2

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

13 juni 2013

Wanneer dhr van Boxtel nu ook eens in al zijn functies zijn D66 geest nu eens een keer liet spreken, dan zou hij zien dat binnen de transitie/ transformatie Jeugdzorg essentiele innovaties in de jeugd GGZ worden geblokkeerd door de zorgverzekeraars waar hij voor staat. Nieuwe, succesvol gebleken innovatieve werkwijzen door nieuwe zorgaanbieders (o.a. de Opvoedpoli, de Care Express)worden namelijk keihard geblokkeerd door ziektekostenverzekeraars in Nederland, (waaronder ook en vooral ook Menzis).
Dat kan en mag een D66er niet accepteren. Dat staat volkomen haaks op D66 denkbeelden die dhr van Boxtel voorstaat.
Zorgverzekeraars laten niet zien met de transformatie Jeugdzorg mee te willen groeien. Ze kiezen er liever voor met oude, achterhaalde jeugd GGZ denkbeelden verder te gaan en stellen steeds meer bureaucratische eisen aan zorgaanbieders.Dat past totaal niet in de transformatiegedachte en ook niet in D66 visie.
Wat mij betreft laat dhr van Boxtel zien dat hij aan de ene kant een D66 dominee is, maar aan de andere kant een zorgverzekeraarskoopman is. Dat gaat niet samen. Of je kiest voor het een, of voor het ander.

Anoniem

5 januari 2014

de heer van Boxtel is voorzitter van de raad van bestuur van verzekeringsmij. Menzis. De functie als voorzitter D66 in de eerste kamer strookt niet met zijn beroep als voorzitter van de raad van bestuur (belangenverstrengeling) van Menzis.De verbeteringen (inovaties) in de jeugdzorg (GGZ) blokkeerd hij als man van de zorgverzekering en de 1e kamer heeft hij een andere mening. Heer van Boxtel dat weet u toch ook zelf wel.

Top