Artikel

Syntens ZorgOndernemer Centraal

Datum: woensdag 2 juni 2010Tijdstip: vanaf 11.30 uurLocatie: Ronald McDonald Centre, AmsterdamKosten: 50 euroOrganisatie: SyntensInschrijven: www.syntens.nl

Kennis en innovatie bij ‘Syntens ZorgOndernemer Centraal’

Op woensdag 2 juni 2010 vindt in Amsterdam het congres ‘Syntens ZorgOndernemer Centraal’ plaats. In het gloednieuwe Ronald McDonald Centre – het innovatieve sportcentrum voor mensen met een beperking – ontmoeten die dag ondernemers in de zorg elkaar. Het congres van Syntens is namelijk bedoeld voor eigenaars van particuliere zorginitiatieven en mensen die betrokken zijn bij nieuwe zorgconcepten.

Syntens is een netwerk van adviseurs die weten hoe en waarmee je succesvol innoveert. Ze helpen ondernemers om zelf verder te groeien. Syntens werkt in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en andere overheden. Onder andere door congressen te organiseren, brengt Syntens ondernemers bij elkaar. Syntens geeft ondernemers een platform om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Daarmee stimuleert Syntens vernieuwing. Op woensdag 2 juni gaat het om ondernemers in de zorg.

Initiatieven in de zorg

Naast de reguliere zorg, instituten en instellingen, zijn er ook zorgverleners die de stap richting een particulier initiatief zetten. En als ondernemer kansen en markt zien in een groeiende zorgvraag. Zij gaan bijvoorbeeld zelf thuiszorg aanbieden, of ontwikkelen een innoverend product. Het aantal particuliere initiatieven in de care-markt groeit snel. Het is echter wel hard ploeteren in een sector met een complexe wet- en regelgeving en een steeds veranderend vergoedingenstelsel.

Een platform voor passie en kennis

Door die uitdagingen rondom het ondernemen in de zorg, is er bij ondernemers behoefte aan het uitwisselen van kennis en ervaring. En aan het opdoen van inspiratie. Want er zijn al vele successen geboekt. De allereerste editie van ‘Syntens ZorgOndernemer Centraal’ is dé plek waar deze ervaringen gebundeld worden. Innovatieadviseur Laurens Strijbos van Syntens: “De dag begint om 11.30 uur. We geven onder andere het podium aan vijf zorgondernemers. Zij vertellen over hun initiatieven en de successen en belemmeringen daaromheen. Ik raad geïnteresseerden zeker aan op onze website te kijken. Hier staat namelijk informatie over twee pitches. Over Attent Woonzorg, een initiatief van Manuela Jansen. En over de thuiszorg van Joost Nauta, die vanuit zijn onvrede met de thuiszorg besloot een eigen zorgbureau op te richten. Daarnaast volgen de zorgondernemers die dag workshops en krijgen ze tips en advies van een team van experts. De dag sluiten we op een bijzondere en toepasselijke manier af: met de lancering van de nieuwe vereniging Zorgondernemers Nederland.”


>> Terug naar de agenda <<

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top