Skipr magazine

In Skipr magazine 9, september 2010

In Skipr magazine 9, september 2010

Deze maand in Skipr: zorginstellingen op dieet, het algemeen belang van Louise Gunning, Kim Putters zwemt zich blij en mini-Meavita in de Bollenstreek.

Zorginstellingen op dieet

Zorginstellingen moeten noodgedwongen afslanken. Over Lean, Theory of Constraints en Six Sigma als vermageringsmethoden.

Het PGB van Paul Haarhuis

Hij is blij met het PGB dat hij ontvangt voor zijn zoon. Maar worstelt ieder jaar weer met de indicatie.

AWBZ: back to the future

Het is tijd voor een scherpe knip tussen verzekerbare en onverzekerbare zorg. Erwin Snijders over de toekomst van de AWBZ.

De drijfveren van Louise Gunning

Ze werd getipt als minister van Volksgezondheid. Begrijpelijk, want Louise Gunning maakt zich sterk voor de publieke zaak. Lees het hele interview

Kim Putters zwemt zich blij

Bijna iedere ochtend ligt hij om zeven uur in het zwembad, al tien jaar lang. Tijdens het baantjes trekken  lossen zijn problemen zich vaak vanzelf op.

Ouderen bepalen en betalen zelf in Singapore

Ook Singapore vraagt zich af hoe het de komende decennia de ouderenzorg gaat organiseren. Het land leert graag van Nederland, maar ziet ook eigen oplossingen.

Mini-Meavita in de Bollenstreek

Al drie jaar is het hommeles bij WWZ-Mariënstaete-Valent. Wat begint als een fusie voor meer slagkracht in de ouderenzorg, eindigt in een financieel debacle.

Multitasken: niet aan beginnen

Multitasken is lang niet zo effectief als het lijkt. Dingen na elkaar doen, gaat sneller. Zeker als u slim kunt schakelen tussen taken. Zeven tips.

Leon van Halder: de ideale rechterhand

Hij wilde burgemeester worden, maar werd een zeer succesvolle topambtenaar. Onzichtbaar voor de buitenwereld, maar vermaard binnen de rijksdienst.

Verpleegresidentie opent deuren

Het verouderde ABG gaat dicht, de bewoners gaan naar de gloednieuwe residentie Moermont. Bestuurder Jef Pelgrims is trots.

Harde doelen, zachte aanpak

Bestuurders richten zich vaak op de harde kant van hun bedrijf. Hoogleraar Wilmar Schaufeli over de winst van soft.

Skipr magazine: abonneren of exemplaar bestellen

Bestel het Skipr magazine van september 2010
of abonneer u op Skipr magazine.

Top