Skipr magazine

In Skipr magazine 12, december 2010

In Skipr magazine 12, december 2010

Vastgoed- en financieringsdeskundigen over de afschaffing van het bouwregime, Hans Feenstra wil besturen, GGZ Delfland leert van crisis, het graafwerk van Klaas Kuilman  en voor- en tegenstanders over Chris Oomen.

Bestel Skipr magazine 12 van december 2010 of neem een abonnement.

Minder meters maken

De curatieve zorg bespaart fors door het afschaffen van het bouwregime. Vastgoed- en financieringsdeskundigen aan het woord.

Rob Druppers: topsportzorg concentreren

De medische zorg voor topsporters laat nog steeds te wensen over. Rob Druppers pleit voor één  centraal gelegen centrum.

Hans Feensta wil besturen

De bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis pleit voor hardere sancties en minder toezichthouders. ‘Je moet de verantwoordelijkheden beter benoemen’.

Rusland: gammel medisch besef

De basale zorg is in Rusland ver onder de maat. Lokale ziekenhuizen hebben amper bedlinnen, sportklinieken geavanceerde apparatuur.

GGZ Delfland leert van crisis

De psychiaters van GGZ Delfland hangen de vuile was buiten, waarna de organisatie een jaar lang niet uit de kranten is. De lessen uit de crisis.

Soepel overdragen

Werk overdragen levert vaak de nodige stress op bij de degene die weggaat, maar ook bij de achterblijvers. Dat kan anders. Acht tips.

Chris Oomen: rechtvaardig rekenwonder

Hij is multi-miljonair, maar nog socialistischer dan Agnes Kant. Portret van een vat vol tegenstrijdigheden.

Laurens neemt voorsprong op stelselwijziging

Een deel van de ouderenzorg verdwijnt in 2013 uit de AWBZ. Laurens werkt nu al  met twee centra voor geriatrische revalidatie, bekostigd door de zorgverzekeraar.

Commerciële ziekenhuizen: winst of verlies

Voor- en tegenstanders bestoken elkaar met argumenten.  Onderzoeken wijzen uit dat de verschillen klein zijn. Patrick Jeurissen over verleden en toekomst van commerciële ziekenhuizen.

De winst van de Medische Metrolijn

De Medische Metrolijn brengt veiligheidsprocedure op de OK haarscherp in beeld. De eerste ervaringen zijn veelbelovend

Top