Skipr magazine

In Skipr magazine 6, juni 2011

  • Onbekend
  • 16 mei 2011
In Skipr magazine 6, juni 2011

De zoektocht naar zinvolle zorg-ICT, Marcel Levi neemt de trein, hoe onder druk kwaliteit ontstaat, demente ouderen leven lekker in de Herbergier, Adjiedj Bakas kijkt in glazen zorgbol, tips om spannende verhalen te vertellen, voor- en tegenstanders over Jos Werner en de strijd van een Zeeuws verpleeghuis tegen schurft.

Vraag een proefnummer aan of neem een abonnement.

 

Zinvolle zorg-ICT

Digitale techniek staat voor niets. Maar als alles kan, wat is binnen de zorg dan slim en zinvol gebruik?

 

Sophie van der Stap deelt geheim

Ze zit ’s nachts in het ziekenhuis en doet een belangrijke ontdekking die ze liever niet aan iedereen onthult.

 

Het gevaar van de Big Bang

Minister Schippers wil DOT en prestatiebekostiging met een big bang invoeren. Jean Paul van Haarlem dringt aan op voorzichtigheid.

 

Zondagskind Marcel Levi

De bestuursvoorzitter van het AMC  vertelt aan Willem Wansink waarom hij wars is van uiterlijk vertoon. “Anderen horen in de schijnwerpers te staan, niet ik.”

 

Demente ouderen leven eigen leven

 Persoonlijke zorg voor mensen met dementie. Onder die vlag zijn de afgelopen jaren twintig Herbergier-locaties geopend. Bewoners en werknemers varen er wel bij. 

 

Vertel uw verhaal 

Verpak uw visie in een verhaal. Dat komt beter binnen dan een powerpointpresentatie vol cijfers. Zeven tips om het spannend te houden.

 

Jos Werner: behoedzaam bestuurder

Hij  heeft nooit geregeerd, maar op de achtergrond altijd veel touwtjes in handen gehad. Profiel van een dienend leider.

 

Adjiedj Bakas kijkt glazen zorgbol 

Hij neemt eens in de zoveel tijd een branche onder de loep. Nu is het de beurt aan de zorg. Trendwatcher Adjiedj Bakas over externe expertise, marketingdenken en spiritualisering.

 

 Jeuk in verzorgingshuis  

 Een besmetting met schurft blijkt moeilijk te voorkomen, maar gemakkelijk te genezen. De lessen.

 

Onder druk ontstaat kwaliteit

Deelnemers aan de Round table van Skipr en Philips Healthcare zijn het eens. Druk van buiten geeft het kwaliteitsbeleid van ziekenhuizen een boost.

 

 

 

 

Top