Skipr magazine

In Skipr magazine 2/3, februari 2012

In Skipr magazine 2/3, februari 2012

Dodelijke pillenpolitiek, Melvin Samsom wil muurtjes slechten, publieke sector nekt Griekse zorg, de bizarre dinsdag van Tijs van den Brink, minder formulieren en meer zorgtijd, zondagskind Wim van der Meeren en tips om professionals te kweken.

 

Bestel een proefnummer of  abonneer u op Skipr magazine

Dodelijke pillenpolitiek

Steeds meer patiënten dragen multiresistente bacteriën bij zich die nauwelijks of niet te behandelen infecties veroorzaken. Strooien met antibiotica blijkt dodelijk.

 

De bizarre dinsdag van Tijs van den Brink  

Er zijn dagen dat het vermoeiend is om orthodox christen te zijn. Als de ochtendkrant meldt dat zorgverzekeraars 'homotherapie' aan orthodoxe christenen vergoeden, weet je dat zo'n dag is aangebroken.

 

Melvin Samsom wil muurtjes slechten   

Voor de nieuwe topman van het UMC St Radboud, is de patiënt een partner. “Wij kunnen niet langer als twee partijen tegenover elkaar staan.”

 

Publieke sector nekt Griekse zorg

De wachtlijsten in Griekse ziekenhuizen zijn lang. Wie niet wil wachten, betaalt of wijkt uit naar een privékliniek. Maar ook daar is de crisis voelbaar.

 

Minder formulieren, meer zorgtijd

De samenwerking tussen Orbis Thuiszorg en Assist heeft de bureaucratie en administratieve rompslomp binnen de zorginstelling drastisch verminderd.

 

Tips om ondernemers te kweken

Veel professionals vinden het leuk om met nieuwe dingen bezig te zijn. Biedt ze dus een voedingsbodem om nieuwe ideeën te laten groeien en bloeien. Zeven tips om ondernemers van uw professionals te maken.

  

Zondagskind Wim van der Meeren

Zorgbestuurder Wim van der Meeren stelde zich direct hard op na zijn overstap naar zorgverzekeraar CZ. Toch blijft hij geliefd. “Als Wim binnenkomt, gaat de zon schijnen.”

 

 

Top