Skipr magazine

In Skipr magazine 4, april 2012

In Skipr magazine 4, april 2012

Leren loslaten, Edith Schippers schudt ziekenhuizen wakker, Jan Smeets viert veilig feest, Canadese zorg vraagt geduld, Zonnehuizen ten onder aan wanbeleid en vriendjespolitiek, Marleen Barth gaat door roeien en ruiten en Kim Putters over e-health.

Bestel een proefnummer of  abonneer u op Skipr magazine

Leren loslaten

Zelfsturing klinkt jaren zeventig, maar is helemaal terug. Verhoog klanttevredenheid en winst door uw medewerkers het volle vertrouwen te geven en van uw managers coaches te maken.

 

Edith Schippers schudt ziekenhuizen wakker

Ze weet dat ze een lastige boodschap verkondigt, maar aarzelt niet. “Ik wil het algemeen belang dienen.”

 

Jan Smeets viert veilig feest 

De meeste bezoekers beseffen het niet, maar het kost ieder jaar meer dan een miljoen euro om Pinkpop veilig te laten verlopen. ‘We willen drie dagen lang een happy society creëren.’

 

Canadese zorg vraagt geduld 

De Canadese zorg staat goed bekend, maar laat te wensen over. Wachtkamers in ziekenhuizen zitten overvol omdat veel Canadezen geen huisarts hebben.

 

Zonnehuizen ten onder aan wanbeleid

Wanbeleid, fusiedrift en vriendjespolitiek lijken de belangrijkste oorzaken van het faillissement van Zonnehuizen. Een reconstructie.

 

Marleen Barth: doortastende Drees-adept

De voorzitter van GGZ Nederland is een ouderwetse sociaal democraat. Gedreven door een sterk rechtvaardigheidsgevoel gaat ze voor haar idealen door roeien en ruiten.

 

Face-to-facebook in de GGZ 

De mogelijkheden van e-mental health lijken eindeloos. Maar het gaat volgens Kim Putter en Maarten Janssen niet om wat er technisch kan, maar wat er goed is voor de doelgroep.

Top