Skipr magazine

In Skipr magazine 06, juni 2012

In Skipr magazine 06, juni 2012

Leuker leren dankzij simulatie, Roger van Boxtel zet Nederland op de kop, Winnie Sorgdrager speelt geen spelletjes, de onmogelijke keuze van Viva!, Jaap Koot bestrijdt het evidencebeest en de taal van de cliënt verstaan.

Bestel een proefnummer of  abonneer u op Skipr magazine

Serious gaming maakt leren leuk

Artsen in opleiding kunnen veel leren van simulaties. Ook voor patiënten groeit het aanbod aan heilzame spellen. Als de kinderziektes eruit zijn, gaan ze een grote toekomst tegemoet.

Roger van Boxtel zet Nederland op de kop

Menzis-topman Roger van Boxtel wil ziekenhuizen echte keuzes laten maken. “Wilt u iets nieuws? Dan moet u iets ouds opruimen.”

Winnie Sorgdrager speelt geen spelletjes

Een briljante procureur-generaal, een politiek onervaren minister en een scherpzinnig onderzoeker. Maar Winnie Sorgdrager is vooral een jurist die wil weten hoe het zit voor zij een oordeel velt. Voor- en tegenstanders aan het woord.

Marktwerking komt Viva! duur te staan

Medewerkers van Viva! komen voor een onmogelijke keuze te staan: een salarisverlaging accepteren of vertrekken. Protesten volgen. De toekomst is onzeker.

Jaap Koot bestrijdt evidencebeest 

We moeten zorgen dat mensen gezond blijven en tegelijkertijd bewijzen dat ze zonder ons ziek zouden zijn geworden. Het feit dat die ziekte uitblijft geldt dan niet als voldoende bewijs.  Het evidencebeest moet terug zijn kooi in.

De taal van de cliënt verstaan

 Hoe gaan cliëntenraden en bestuurders professioneel met elkaar om? Bestuurders, cliëntenraadsleden, hoogleraren en adviseurs in gesprek. Video-interviews met de deelnemers zijn te bekijken via skipr.nl/webtv.

Top