Skipr magazine

In Skipr magazine 11, november 2012

In Skipr magazine 11, november 2012

Beter meten, Kant-en-klare gezondheidsparagraaf, Barbara Baarsma vindt markt geen vijand, Stephen Covey geeft vertrouwen, zorg verbeteren met farmaceut, Rob Adolfsen: geroemd en gevreesd en acht tips om gastvrij te zijn.

Bestel een proefnummer of  abonneer u op Skipr magazine

Beter meten

Zorgkwaliteit meten is een complex proces, maar wel onvermijdelijke voor betere en efficiëntere zorg. Het Catharina ziekenhuis en St. Antonius komen met een ambitieus uitkomstmodel.
Naar het artikel

Barbara Baarsma: 'Markt is geen vriend of vijand'

Ze ergert zich aan de discussies rond martkwerking. "Een vijand de schuld geven, is gemakkelijk."

Kant-en-klare gezondheidsparagraaf

De zorg bezorgt de schrijvers van een nieuw regeerakkoord kopzorgen. Daarom schiet Skipr te hulp met een gezondheidsparagraaf op basis van input van patiënten en zorgprofessionals.

Stephen Covey geeft vertrouwen

 
Een video interview van Skipr hoofdredacteur Ruud Koolen met Stephen M.R. Covey over het belang van vertrouwen.

Zorg verbeteren met farmaceut 

Samenwerken met farmaceuten kan betere zorg opleveren. Zoals bij de infusiezorg van het OLVG in Amsterdam. Skipr gaat kijken.

Rob Adolfsen: geroemd en gevreesd

Hij wordt geroemd om zijn veelzijdige kennis. Zijn creativiteit en wilskracht. Maar de initiatiefnemer van zorgverzekeraar Anno12 kan ook eigenwijs en rechtlijnig zijn.

Fijn dat u er bent 

Een zorginstelling is eigenlijk net een hotel. Er wordt ook gegeten, gedronken en geslapen. Waarom zou de dienstverlening onderdoen voor die in een hotel?

 

 

 

 

 

Top