Skipr magazine

In Skipr 11, november 2013

  • Onbekend
  • 14 oktober 2013
In Skipr 11, november 2013

Nu bijsturen of straks zinken, Stephan Valk breekt los, teamspeler Norbert Hoogers, Venlo als proeftuin voor wijknetwerken, Jo Caris over het harkjesmodel, gesmeerde zorg in Hong Kong en negen tips om groen in te kopen.

Bestel een proefnummer of  abonneer u op Skipr magazine

Nu bijsturen of straks zinken

Gemeenten weten nog niet welke zorg ze straks gaan inkopen. Zorgorganisaties nemen het zekere voor het onzekere en gaan nu al reorganiseren.

Stephan Valk: 'Breek los uit wurgend systeem'

Hij is opgeleid tot registeraccountant en psychiatrisch verpleegkundige. Hij let dus op de kwaliteit en de kosten. En heeft de prijs per patiënt binnen zes jaar met 24 procent laten dalen. 

Norbert Hoogers moet naar buiten 

"Norbert is een voetballer; hij weet dat je het samen moet doen”, vertelt coach Salem Samhoud. En dus is Hoogers veel op de werkvloer. Nu moet hij nog een publiek figuur worden.

Aan de slag in eigen wijk 

Zorg in de wijk heeft de toekomst, zeker in combinatie met sociale voorzieningen. In Venlo draaien succesvolle wijknetwerken. 

Weg met het harkjesmodel

Veel zorgorganisaties zijn nog georganiseerd volgens het klassieke harkje.  Betere zorg vraagt nieuwe structuren.

Zorg in Hong Kong loopt gesmeerd

Of het nu gaat om het delen van een restauranttafel of het inrichten van miniappartementen, inwoners van Hong Kong optimaliseren er op los. Ook in de zorg.

Groen geld verdienen

Duurzaam inkopen is goed voor het milieu, maar kan u ook geld opleveren. Negen tips om slim en zuinig in te kopen.

Top