Skipr magazine

In Skipr magazine 05, mei 2015

Generalist gaat zorg ontschotten, Hugo Keuzenkamp wil minderen behandelen, Willy Spaan: gedecideerd en gemoedelijk, zorgcoöperatie Hoogeloon wijst de weg, Britse ouderen maken onmogelijke keuzes en zeven stappen om te sturen op vastgoed.

cover5Bestel een proefnummer of abonneer u op Skipr magazine

Generalist gaat zorg ontschotten

Minister Schippers vroeg het Zorginstituut Nederland advies over beroepen en opleidingen. Ze kreeg van de commissie Kaljouw een veelomvattend beeld van de zorg van morgen en de grote rol die de generalist daarin gaat spelen.

Hugo Keuzenkamp: operaties zijn handel

Keuzenkamp, lid raad van bestuur Westfriesgasthuis, vindt dat professionals vaak te veel doen. "Ze moeten er niet vanzelfsprekend nog een keer tegenaan gaan."

Willy Spaan: gedecideerd en gemoedelijk

De nieuwe bestuursvoorzitter van het Leids Universtair Medisch Centrum wat hij wil en hoe hij dat gaat bereiken. Hij neemt zijn collega's moeiteloos mee in veranderprocessen.

Zorgcoöperatie Hoogeloon wijst de weg in zorgland

De Brabantse zorgcoöperatie bestaat nu tien jaar en toont bestuurders en toezichthouders uit het hele land de kunst van kleinschalige zorg.

Britse ouderen maken onmogelijke keuzes

De gevolgen van de bezuinigingen in de Britse thuiszorg zijn dramatisch. Ouderen moeten zelfs kiezen tussen dorst leiden of naar het toilet gaan. Tot de verkiezingen in mei gebeurt er weinig.

Systemen maken mensen

Wouter van der Loon stelt de hiërarchische sturing ter discussie. Niet de individuele managers, wel het systeem. Want mensen maken systemen en die maken vervolgens weer mensen.

Sturen op vastgoed

Huur- en kooppanden zijn niet de meest flexibele bedrijfsmiddelen. Zeven stappen om uw huisvesting voor te bereiden op de toekomst.

 

Top