Artikel

Sabine Uitslag Chief Inspiration Officer Werkplezier in de zorg

Sabine Uitslag is benoemd tot Chief Inspiration Officer van Werkplezier in de zorg, een initiatief van FWG Progressional People. Deze beweging heeft als doel om de knellende kaders in de zorg op te rekken en zo het werkplezier van professionals te vergroten.

Uitslag, onder meer voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Huid-oedeemtherapeuten, vice-voorzitter Paramedisch Centrum Nederland en oud-politica, gaat zich in haar nieuwe rol bezighouden met het verbinden van medewerkers, bestuurders en overheid. Want, zo is haar overtuiging: het vergroten van het werkplezier is een zaak van iedereen.

Thermometers in gehaktballen

“We staan aan de vooravond van een grote verandering”, zegt Uitslag. “Ik zie om me heen dat protocollen steeds minder als zaligmakend worden gezien en er steeds meer wordt gekeken naar: hoe kunnen we samen, als team, vanuit ons hart het beste leveren voor de patiënt.” Terug naar de basis, noemt Uitslag dat. “We zijn niet op aarde om thermometers in gehaktballen in de koelkast te steken om de temperatuur te controleren. We zijn er om mensen een zo smakelijk mogelijke maaltijd te bieden, met liefde bereid, die daadwerkelijk gegeten wordt. En als dat lukt: wat voor vreugde geeft dát?”

Zelf was Uitslag een nogal een eigenzinnige verpleegkundige. “Ik werkte naast mijn baan als verpleegkundige als onderzoeker en als docent. Dus ik nam kennis van de ene plek mee naar de andere. Sommige mensen zagen mij weer aankomen met mijn vragen: waarom doen we drie kussenslopen om een kussen, waarom moet ik medicijnen geven aan patiënten die ik niet ken? Niet om moeilijk te doen, maar om de zorg beter te maken. Want dáár krijg je energie van.”

Aankoekende regelgeving

Werkplezier vergroten vraagt lef en autonomie op het niveau van medewerkers, bestuurders en overheid. “Medewerkers moeten zaken daadwerkelijk anders durven doen op die werkvloer en voor bestuurders geldt: practice what you preach. Als je zegt dat de patiënt centraal staat en medewerkers belangrijk zijn, hándel daar dan ook naar.” Van de overheid vraagt het volgens Uitslag om terughoudend te zijn met nieuwe regelgeving. “Voor je het weet, koekt het weer aan. Toen ik kamerlid was, werd ik in het weekeinde gebeld door een krant: er was iets gestolen in een verpleeghuis. Wat ‘wij’ eraan gingen doen. Nou, niks. Dat is een zaak van het verpleeghuis niet voor de politiek. Daar komen alleen maar meer regels van.” Tegelijkertijd is regelgeving volgens Uitslag een veelkoppig monster. “Veel regels worden niet eens door de overheid bedacht, maar zijn een kwestie van cultuur. Wij deden in het verpleeghuis ’s avonds al de tandpasta op de tandenborstels voor de volgende ochtend. Daar had het ministerie echt niet om gevraagd hoor.”

Zien wat kán

De komende tijd heeft Uitslag een aantal acties in haar nieuwe rol op het programma staan. Zo is ze dagvoorzitter op het congres Het lab van Werkplezier op 3 oktober in Utrecht. Het lab is ook een initiatief van FWG Progressional People. Tijdens het lab wordt de winnaar van de nationale HR Zorg Award bekend gemaakt. Uitslag: “Het mooie aan zo’n lab is dat je mooie en succesvol gebleken praktische voorbeelden deelt. Dat je ziet wat kán, en dát het echt kan. Ik ben ervan overtuigd dat er op de werkvloer zoveel mooi initiatieven zijn die we niet kennen. Dus laten we elkaar inspireren en over gaan tot daden in die praktijk. Op elk niveau er meteen mee aan de slag!” 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top