Skipr magazine

In Skipr magazine 11, november 2017

Nieuwe woonvorm is passen en meten, Femke Halsema laat niemand vallen, Noorse psychiatrie zonder medicijnen, Van der Valk gaat in de zorg, Wouter van Soest is bourgondisch en zakelijk, op weg naar horizontaal toezicht en acht tips om te verdienen met verduurzamen.

Neem een abonnement  

Nieuwe woonvorm is passen en metencover11

Niet-vermogende senioren komen steeds moeilijker aan een geschikte woning. Projecten voor deze ouderen stranden door een gebrek aan samenwerking.

Femke Halsema laat niemand vallen

De VNG-voorzitter vraagt om meer mededogen. "Er blijven altijd kwetsbare mensen die wat hulp nodig hebben."

Medicijnvrij behandelen in Noorse psychiatrie

De Noren, ooit koplopers op het gebied van gedwongen opnames, willen meer ruimte geven aan medicijnvrije behandeling. Lang niet alle psychiaters geloven erin. 

Wouter van Soest: bourgondisch en zakelijk

ActiZ verwacht van de nieuwe directeur dat hij meer dan zijn voorgangers een verbindende rol zal spelen. "Wouter is geen haantje de voorste."

Een gewoon hotel met zorg op maat

Mensen die tijdelijk laagcomplexe zorg nodig hebben, kunnen nu terecht in een hotel-met-zorg. Daar is 24 uur per dag hulp aanwezig, maar het hotel is gezellig en de gasten eten er samen in het restaurant. 

Samen aan de slag met horizontaal toezicht

Om de zorgkosten beheersbaar te houden, gaan zorgverzekeraars en ziekenhuizen gestructureerder samenwerken. Wederzijds vertrouwen komt in de plaats van onderling wantrouwen.

Acht tips om te verduurzamen

Kosten besparen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en meer comfort voor cliënten en medewerkers. Verduurzamen levert eigenlijk alleen maar winst op. Acht tips.

 

 

Top