Skipr magazine

In Skipr magazine 01, januari 2018

Wie staat waar in de tiende Skipr 99, de kosten en baten van toezicht, Bart Berden wil risico's delen, Diabeter houdt patiƫnten thuis, op bezoek bij Kaizer Permanente, knuffelbeer op VWS, medische kennis vraagt bestuurlijke aandacht, samenwerken biedt VVT perspectief en acht tips om uw facturering te stroomlijnen.

Neem hier een abonnement  

Skipr 99: wie staat waar?Cover01

Stijgers, dalers en nieuwe binnenkomers in de tiende Skipr 99.

Kosten en baten van toezicht

Toezichthouders zien zich geconfronteerd met meer verplichtingen. Daar staat een hogere bezoldiging tegenover. Wat is de maatschappelijke
meerwaarde als we kijken naar kosten en baten?

Bart Berden: 'Verzekeraar legt risico bij ons'

De bestuursvoorzitter ETZ, ergert zich aan de houding van de zorgverzekeraars. “Het budget is hun norm, ongeacht wat de patiënt nodig heeft.”

Diabeter houdt patiënten thuis

Bij Diabeter staat de patiënt niet alleen op papier centraal. Het aantal contactmomenten ging door de inzet van zorg op afstand fors omhoog, de kosten juist omlaag.Patiënten en medewerkers  zijn er blij mee.

Kijken bij Kaizer Permanente

De combinatie van zorgverzekeraar en zorgverlener is typisch Amerikaans, maar toch kunnen we er in Nederland veel van leren. Zorgbestuurder Joris Arts is onder de indruk. 

Bruno Bruins: knuffelbeer met harde kant

De VVD’er Bruno Bruins ontfermt zich als tweede minister op VWS over Medische Zorg en Sport. De opgeruimde bestuurder past prima op Sport. Medische Zorg zal met alle regelgeving een zwaardere opgave worden. Ex-collega's hebben er alle vertrouwen in dat hij op zijn plek zit.

Medische kennis vraagt bestuurlijke aandacht

De hoeveelheid medische kennis groeit zo hard dat het verwerken van die nieuwe kennis in het handelen steeds moeilijker wordt. Dit onderwerp verdient een plek op de bestuursagenda.

Samenwerken biedt VVT perspectief

Creatief met de inzet van personeel omgaan, een goede verbinding tussen backoffice en zorgteams en samenwerken met andere organisaties. De VVT heeft potentie om toekomstbestendig te worden, blijkt tijdens een gesprek met bestuurders.
> Bekijk interviews met deelnemende bestuurders 

Stroomlijn uw facturering

Hoeveel mensen houden zich in uw organisatie bezig met het factureren van zorg? En met het corrigeren van administratieve missers
van zorgteams? Acht tips om sneller uw nota’s betaald te krijgen.

 

Top