Skipr magazine

In Skipr magazine 06, juni 2018

VBHC: Ei van Columbus of lege dop? Vivian Broex wil weten wat er regionaal speelt, Taoïstische bestuurder Hans van der Schoot, Máxima: bijzondere zorg heel gewoon, Je eigen moeder als verward persoon, Frank Bluiminck deelt een geheim, Gezelschapsklimmer Maarten Faas, Sprookjesverteller Mark van Houdenhoven.

 

Sturen op waarde - ei van Columbus of lege dop?

Betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit, op al deze punten kent de Nederlandse zorg grote uitdagingen. Heeft value based healthcare het antwoord hierop of gaat de methode aan eigen succes ten onder?

cover

 

Vivian Broex wil weten wat er in de regio speelt

“In het lokale schult de kracht", zegt de bestuurder van ZorgSpectrum. In Houten bundelt ze de krachten door alle partijen te verbinden.

 

Hans van der Schoot: taoïstische bestuurder

Hij citeert graag filosofen als Socrates en zet zijn historische kennis in om een toekomstvisie voor de zorg te ontwikkelen. Hans van der Schoot is bepaald geen doorsnee bestuurder.

 

Frank Bluiminck over de gehandicaptenzorg

"Mensen met een beperking zijn weinig zichtbaar in de samenleving. En hun ondersteuning is het best bewaarde geheim in de zorg. Dat kan anders."

 

Door het oog van het kind

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opent op 5 juni officieel de  deuren. Skipr mocht momentopnames maken van een bijzonder ziekenhuis en researchcentrum in één. Bijzondere zorg zo gewoon mogelijk. 

 

Top