Skipr magazine

In Skipr magazine 07, juli 2018

VIPP zet zorg-IT in beweging, Martin van Rijn noemt zichzelf een emotionele pragmaticus, Procesoptimalisatie is voor Ellen van Vliet de rode draad voor kwaliteit, Exoskelet: nieuwste wapen in de strijd om fit te blijven, Bert Kranenbarg op de Alpe d’Huzes, Ron Axt over fuseren en regionale ontwikkelkracht. Plus een pleidooi voor meer aandacht voor levensbeschouwelijke vragen.

Neem hier een abonnement

 

De prijs van een droom – VIPP zet zorg-IT in beweging

Met meer dan 200 miljoen euro wil de overheid de digitale communicatie in de zorg over het dode punt heen helpen. Is dit versnellingsprogramma een gouden greep of een giftig geschenk?

cover

Martin van Rijn ziet care en cure in elkaar schuiven

“Kijk naar wat nieuwe ketenzorg is. Je krijgt nieuwe organisatieprincipes waarin samenwerkende zorgverleners zowel eerste- als tweedelijns zorg leveren. Dan praat je niet meer over ziekenhuizen, huisartsen en wijkverpleegkundigen. Denk aan de specialisten die in de spreekkamer bij de huisarts echo’s maken en samen met hen beoordelen wat de volgende stap is.”

Ellen van Vliet heeft een antwoord op elke vraag

De kwaliteit van zorg verbeteren door procesoptimalisatie. Daarvoor zet Ellen Joan van Vliet zich altijd in. Zo ook als nieuwe directeur/bestuurder van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ).

Zeven tips voor duurzame dementiezorg

Dementie is de grootste kostenpost in de zorg. De komende decennia verdubbelt het aantal patiënten en de helft van hun mantelzorgers is overbelast. Zeven bouwstenen voor effectieve zorg en ondersteuning.

 

 

Top