Skipr magazine

In Skipr magazine 11, november 2018

Medewerkers zijn het groene breekijzer, Leon van Halder over het veelkoppige monster van de registratielast, Tiny houses voor zorgvrijwilligers, Superslimme diplomaat Ad Melkert en Tips om het online imago op peil te houden.

Neem hier een abonnementcover klein

Duurzame doorbraak komt van onderop

Zorgorganisaties kunnen straks niet meer zonder duurzaam beleid. De overheid voert de druk op en duurzame zorgprofessionals roeren zich. Bovendien liggen de kansen voor het grijpen.

Leon van Halder: ‘De registratielast is een veelkoppig monster’

Nu Leon van Halder van het Radboudumc niet meer op het ministerie werkt, kijkt hij met een andere blik: “We hebben altijd met de mond beleden dat de registratielast groot is. Feitelijk is daar weinig aan gedaan.”

Zonder zoetigheid is geen Pakistaanse maaltijd compleet

Pakistan staat hoog op de wereldranglijst van hart- en suikerpatiënten. Bijna dertig procent van de Pakistanen kampt met overgewicht. Maar de overheid waarschuwt de aan zoetigheid en junk food verslaafde bevolking nauwelijks.

Tiny houses voor zorgvrijwilligers

Drie tiny houses staan mooi te zijn op het groene terrein van Cello in Rosmalen. In ruil voor de unieke woonplek werken de huurders als vrijwilliger. Hoe bevalt dat?

Ad Melkert: omstreden politicus en diplomaat pur sang

Met Ad Melkert als nieuwe voorzitter kiest de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) opnieuw voor een voormalig politicus. Veelgeprezen om zijn kennis, omstreden vanwege zijn politieke optreden.

Grip krijgen op uw online reputatie

Door de kracht van het internet en social media kan één bericht uw organisatie in no-time in een slecht daglicht zetten. Acht tips voor meer grip.

Top