Skipr magazine

In Skipr magazine 12, december 2018

Pionieren in de geboortezorg, Marjolein Tasche over simpelweg aanpakken, Japanse zorg kijkt over de grenzen, Ruimte voor herstelvermoge, sportwandelaar Diana Monissen, Sjaak Wijma kiest voor doelmatigheid, plus acht tips voor een sterkere veiligheidsketen.

 

Neem hier een abonnement

 

Pionieren in de geboortezorg

cover-klein

De integrale geboortezorg wordt een voorbeeld voor de hele sector. De verbeterde samenwerking levert optimale uitkomsten voor moeder en kind.

 

 

Marjolein Tasche: 'Altijd open kaart spelen'

Marjolein Tasche van Franciscus Gasthuis & Vlietland weet van aanpakken: “Je moet ook matrassen hebben rondgebracht, een bar hebben geleid of een keer flink onderuit zijn gegaan.”

 

Japanse ouderenzorg kijkt buiten eigen landsgrenzen

De Japanse overheid wil het personeelstekort in de ouderenzorg opvangen door meer immigranten toe te laten. Hoewel zorginstellingen staan te springen om extra zorgpersoneel, klinkt er ook scepsis.

  

Alle ruimte voor herstelvermogen

Psychosecentrum De Brouwerij integreert behandeling en sociale activiteiten. Het herstelvermogen van mensen met een kwetsbaarheid voor psychose gedijt daar goed bij. Skipr mocht aanschuiven bij de gezamenlijke lunch.

 

Sjaak Wijma: Alles voor doelmatigheid

Sinds 1 november staat de charmante Fries Sjaak Wijma aan het hoofd van de enige speler in het Nederlandse zorgstelsel die de macht heeft om polderoverstijgende besluiten te nemen: het Zorginstituut.

 

 

Top