Skipr magazine

In Skipr magazine 01, januari 2019

Hij is er weer: de Skipr 99. Ook in dit nummer: brancheorganisaties laveren richting toekomst, Henk Kamp over de urgente kwesties in de ouderenzorg, Eten volgens de schijf van acht, De toekomst van Obamacare, Guido van Woerkom als bruggenbouwer tussen fysiotherapeuten en zorgverzekeraars, plus: in acht stappen van e-health droom naar werkelijkheid.

 

Neem hier een abonnement

 

 

Kunnen brancheverenigingen hun stempel nog drukken?

coverIn deze tijd van aanboddifferentiatie, decentralisatie en ketenvorming lijken de traditionele brancheverenigingen ingehaald te worden door nieuwe vormen van belangenbehartiging.


Henk Kamp: ‘Met afwachten komen we er niet’

Henk Kamp, vier keer minister, nu voorzitter van de branchevereniging ActiZ, over de uitdaging van de ouderenzorg. “We hebben er allemaal mee te maken. Dit raakt iedereen.”

De toekomst van Obamacare

Twee hele jaren bleken voor Donald Trump onvoldoende voor het inlossen van zijn kill Obamacare-belofte. Ondanks dat de Democraten het Huis van Afgevaardigden hebben heroverd, is Obama’s kroonjuweel nog niet uit de gevarenzone.

Eten volgens de schijf van acht

Het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg introduceerde begin 2018 het voedingsconcept Geeft Kracht. Dat werkt op wetenschappelijke basis aan bewustwording en verleidt tot gezonde keuzes.

Guido van Woerkom bouwt met heldere taal

Als kersverse voorzitter van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten begeeft oud ANWB-directeur Guido van Woerkom zich in een loopgravenoorlog. Kan deze bruggenbouwer de patstelling tussen fysiotherapeuten en zorgverzekeraars vlot trekken?

 

Top