Reader Interactions

Reacties 2

  1. Doorn1

    Een nobel streven Annet en ik volg graag je blogs. Jammer is dat met deze aanpak het volume ten opzichte van het totaal aantal mensen dat in de zorg werkt nog heel klein blijft. Ook jammer is dat er weer opnieuw gestart wordt hetgeen de vitaliteit van mensen in de praktijk ook niet ten goede komt.
    De beweging Andere handen faciliteert sinds 2012 de learning community Andere handen. Hier ontmoeten mensen uit de zorg en het sociaal domein elkaar en worden thema’s en ontwikkelambities online en desgewenst offline met elkaar verder gebracht. Leren van en met elkaar is hier al volop gaande. Is het misschien een idee om de ambities wat op te schroeven en te bezien hoe rendement van samenwerking kan ontstaan?

  2. Marcella Hazenbroek - van der Burg

    Goede morgen beste lezer en beste mw. de Lange,

    Wendbaar aan het werk klinkt als een mooi initiatief.
    U bent op zoek naar kansen en belemmeringen voor een gezonde werkomgeving. Met mijn achtergrond als fysiotherapeut wil ik daar wel een aantal vragen voor opwerpen;

    1. Hoe is de huidige persoonlijke balans op het gebied van mentale, fysieke en emotionele belastbaarheid. Wat kan iemand aan?
    2. Wat is iemands manier om met spanning om te gaan?
    3. Welke mogelijkheden heeft een persoon om aan zijn belastbaarheid te werken?
    4. Hoe kan iemand er voor zorgen dat de belasting vanuit zelfzorg, zorg voor partner, voor kinderen, ouders, buren, werkbelasting, onderhoud aan huis en tuin behapbaar is? Juist naar de toekomst toe?
    5. Hoe goed kan iemand met verandering om gaan?
    6. Hoe goed kent iemand zichzelf, als het gaat om grenzen aanvoelen en grenzen aangeven?7. In hoeverre is iemand bereiden om deze vragen adequaat te beantwoorden?

    Eerst privé op de rit en van daar uit moeten we verder kijken, denk ik.

    Met vriendelijke groet en een fijne dag,
    Marcella Hazenbroek – van der Burg