Willem Wansink

Willem  Wansink

Willem Wansink is zelfstandig publicist, mediacoach en adviseur. Hij is vaste medewerker van Skipr en heeft een tiental boeken op zijn naam staan, waaronder Zo gaat het in de zorg, Alles is anders in de zorg en De verborgen elite.

Wansink was ruim dertig jaar journalist voor (internationale) kranten. weekbladen en tv-zenders. Hij werkte onder meer als verslaggever bij Panoramiek, de buitenlandrubriek van de NOS-televisie (nu Nieuwsuur).

In 1988 werd hij chef buitenland, daarna achtereenvolgens reportageredacteur, politiek redacteur in Den Haag, correspondent in Bonn/Berlijn en redacteur gezondheidszorg voor het weekblad Elsevier (‘Topchirurgen', ‘De beste ziekenhuizen', ‘De beste specialisten').

Gedurende vele jaren was Wansink medewerker van De Volkskrant, NRC Handelsblad en enkele Duitse bladen. Hij is nog steeds medewerker van ‘Hollands Maandblad’. Wansink (1953) volgde de School voor de Journalistiek in Utrecht. Naast zijn werk studeerde hij geschiedenis aan de Universiteit van Leiden en de Universiteit van Utrecht.