Hans Schirmbeck

Hans Schirmbeck

Hans Schirmbeck (1962)  is sinds 1 januari 2011 directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), de brancheorganisatie van en voor de gehandicaptenzorg.

Hij heeft een lang verleden als verenigingsmanager en belangenbehartiger. Dat begon al  in 1985 toen hij als secretaris van de Algemene Vereniging Nederlandse Militairen (AVNM) onderhandelde over de belangen van dienstplichtigen. Van 1989 tot 1996 was hij vakbondsbestuurder  in de financiële sector voor vakbond De Unie. In 1997 nam hij plaats ‘aan de andere kant van de tafel’ en maakte zijn entree in de gezondheidszorg als hoofd van de afdeling Arbeidszaken bij Zorgverzekeraars Nederland. Van 2002 tot 2008 was hij manager Kwaliteit en Arbeid bij de NVZ vereniging van ziekenhuizen.

Voordat hij bij de VGN kwam was hij secretaris /directeur van het College voor Arbeidszaken  van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).   Zijn wens om weer actief te zijn in de gezondheidszorg in een eindverantwoordelijke functie verklaart zijn overstap naar de VGN.

De VGN behartigt de belangen van ruim 160 instellingen, waarin ongeveer 165.000 mensen werkzaam zijn voor ruim 195.000 cliënten met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking.