Bernard Mauritz

Bernard Mauritz

Directeur Neprofarm, de Nederlandse Vereniging van de Farmaceutische Industrie van Zelfzorggeneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

Na zijn studie Humane Voeding aan de Universiteit van Wageningen trad hij in 1987 in dienst bij Nefarma, toen nog de brancheorganisatie van alle farmaceutische bedrijven. Hij was daar secretaris productinformatie, medische zaken en zelfmedicatie.

Sinds de afsplitsing van Neprofarm in 1993 is hij als all-round belangenbehartiger werkzaam bij die brancheorganisatie voor de farmaceutische bedrijven die zich met hun producten rechtstreeks op de consument richten. Eerst als algemeen secretaris en sinds 2000 als directeur.

In die functie vertegenwoordigt hij de leveranciers van receptvrije geneesmiddelen, zowel de reguliere als de homeopathische, alsmede de grote merken voedingssupplementen (vitamine- en kruidenpreparaten) in diverse officiële overlegstructuren en bij overleg met een grote variëteit aan organisaties op het gebied van gezondheid. Hij vertegenwoordigt Neprofarm in de Europese koepelorganisatie AESGP en is actief betrokken bij de nationale zelfregulering op reclamegebied.