Gaston Remmers

Gaston Remmers

Gaston Remmers:

"Ik ben procesarchitect, met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen, begeleiden en ontrafelen van ontwikkelingsprocessen op het grensvlak van stad en land. Ik ben geschoold als ruraal socioloog (PhD 1998), met een agro-ecologische achtergrond in duurzaam landgebruik (MSc 1990), en heb uitgebreide ervaring met projectontwikkeling, procesbegeleiding en onderzoek in binnen- en buitenland (Mexico, Griekenland, Spanje, Oost-Europa) op het gebied van rurale en stedelijke ontwikkelingsprocessen. (..)

Tussen 2010 en 2014 was ik lector Eco-effectief ondernemen in een stedelijke omgeving, aan CAH Vilentum hogeschool Almere. Zie deze link voor mijn activiteiten aldaar. In 2012 werd ik getroffen door kanker. Dit heeft mijn ontwikkeling als mens en professional een sterke impuls gegeven. We doen er toe als mensen, we maken verschil. Leiderschap zit niet in een rol. Laten we niet soebatten, maar doorpakken.
Habitus is de doorontwikkeling van Bureau Buitenkans, dat tussen 1999 en 2014 bestond. Lees hier meer over het waarom van de nieuwe naam.

In 2006 richtte ik met Hans Wilschut Vereniging Boerenstadswens op, dat in 2015 formeel is overgegaan in Eetbaar Amsterdam (www.eetbaaramsterdam.nl ).

Tussen 2010 en 2012 was ik adviseur bij CHE Synnervate (www.synnervate.nl )

In 2013 werd ik Patient Advocate voor Inspire2Live, een organisatie die mensen (patienten, artsen, onderzoekers) inspireert om zonder terughoudendheid samen te werken om kanker voor 2021 tot een beheersbare ziekte te maken.

In 2014 legde ik met Chantal Gill’ard en Cees Smit de eerste steen voor het Platform Patiënt en Voeding (www.patientenvoeding.nl), wiens missie het is om bij te dragen aan de ontwikkeling van voeding als een erkende medische interventie en preventiestrategie.

Sinds eind 2014 is HABITUS partner in OSA, het Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere (www.os-almere.nl ).

Dagblad TROUW vereerde me in oktober 2016 met plaats 91 in de Duurzame TOP 100. Dat is een lijst van de 100 meest invloedrijke personen in Nederland op het gebied van duurzaamheid en natuur volgens 3 criteria: daadkracht/impact, vernieuwing en brede visie."

Geschreven blogs