Clémence Ross Laurent de Vries

Clémence Ross Laurent de Vries

Clémence Ross is bestuurder van stichting Agora, “léven tot het einde”, bestuurder bij de LAN, Long Alliantie Nederland en commissaris bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Zij werkte eerder als staatssecretaris van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen.

Ross studeerde sinologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, docent Nederlands en Engels aan de Gelderse Leergangen en doktersassistente. Zij laat zich inspireren door Yuval Noah Harari met zijn haarscherpe analyses van wat de mens in zijn context teweeg brengt en door de verhalen van mensen in hun laatste levensfase en die van hun naasten

Laurent de Vries is bestuurder van de ouderenzorgorganisatie Viattence, met 8 verpleeghuislocaties tussen Apeldoorn en Zwolle en wijkverpleging, thuiszorg, Wmo en dagbesteding

Hij werkte eerder o.a. als directeur Dominicanenklooster in Huissen, wethouder en locoburgemeester in Renkum en directeur GGD Nederland.

De Vries studeerde sociaaleconomische geschiedenis aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Hij laat zich inspireren door Benedictus en Augustinus, vanwege hun wijsheid en het belang van stilte.


Geschreven blogs