BLOG

Samen laveren of eenzaam vastlopen

Samen laveren of eenzaam vastlopen

Het is een mooie traditie om als NMT met de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van onze collega's van de KNGF, KNMG, KNMP, KNOV, V&VN het nieuwe jaar te starten. Het is bemoedigend om zoveel medische professionals en stakeholders in een ruimte te zien.

Zo aan het begin van het jaar heeft iedereen thuis afstand kunnen nemen van de hectiek en de dossiers van het afgelopen jaar. Met goede moed starten we weer op. Het is dan goed elkaar op te zoeken en in de ogen te kijken. We zitten in dezelfde schuit, op dezelfde roerige zee. We zoeken allemaal naar oplossingen voor de grote problemen in de zorg. Dat is een kwestie van samen laveren, dus tegen de wind in.

Stollingsproblemen

Elke spreker benadrukte het belang van samenwerken in deze ellendige tijden. Met een glas champagne in de hand is dat een goed idee, maar zoals zoveel goede voornemens stranden ze vaak. Gelukkig wijst de praktijk in dit geval beter uit. Sterker nog! We hebben eind 2012 al een goede afspraak voor samenwerking vastgelegd. Samen met een groot aantal partners in de eerstelijnszorg ondertekenden we de Landelijke Standaard Keten Antistolling. Een goede afstemming tussen zorgverleners en organisaties voor stollingsproblemen is namelijk dringend noodzakelijk. We hebben nu afspraken over de inrichting van het zorgproces en wie welke taken en verantwoordelijkheden heeft.

Samenwerken

En dit zal niet het laatste initiatief zijn waarin we als zorgverleners elkaar weten te vinden. Therapietrouw is zo'n onderwerp wat we gezamenlijk willen invullen. Samen omdat we weten dat we daarmee het belang van de patiënt het beste dienen. Wij willen als zorgverleners vooruit, de wind (weer) in de zeilen. Hopelijk werken verzekeraars en de politiek daar ook aan mee. Dat wil toch iedereen?

Rob Barnasconi

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Eggink

24 januari 2013

Helemaal eens, nieuwe combinaties ontstaan alleen uit nieuwe samenwerkingen. Dat is innoveren 2013, zeker voor belangenorganisaties.

Top