Finance

Grote, boze geldwolf en het vermolmde bouwregime

Er was eens een oud, vermolmd bouwregime waarin voor een doorsnee scharrelvarken geen droog brood te verdienen viel. Omdat boerin Bussemaker geen geld had voor fatsoenlijke huisvesting, stuurde ze haar AWBZ-biggetjes de wijde wereld in om het helemaal zelf uit te zoeken...

Biggetje, biggetje, laat mij erin

In de opgedrongen vrijheid begonnen de jonge varkentjes, nadat ze van de schrik bekomen waren, enthousiast te fantaseren en plannen te bedenken.
Het eerste biggetje vond een bos stro en bouwde daarvan een huisje. Niet lang daarna klopte de grote boze geldwolf  aan de deur en zei: "Biggetje, biggetje, laat mij erin." Waarop het varkentje vastbesloten antwoordde: "Nee, je komt er niet in!" De grote boze geldwolf blies daarop pardoes het huisje omver en at alle reserves op.

De wolf at alle reserves op

Het tweede varkentje vond een bos takken en bouwde daarvan zijn huisje. Wederom kwam de grote boze geldwolf eraan, die zei: "Biggetje, biggetje, laat mij erin." Toen de deur dicht bleef, blies de grote boze geldwolf het huisje omver en at alle reserves op. Ook de stille.

Geld investeren in stevig onderkomen

Het derde varkentje vond een vracht stenen en bouwde daarvan een huisje. Toen wilde de grote boze geldwolf, net als bij de andere varkentjes, naar binnen. Dat mocht niet. En hoe hard de geldwolf zijn best ook deed, hij kon het huisje niet omver blazen. Ten slotte staakte hij puffend en steunend zijn inspanningen en zei: “Dit is een stevig onderkomen. Daar wil ik ook wel geld in steken. Dan kunnen we samen de waarde vermeerderen.”

Strategisch fundament bouw in de AWBZ

En dan nu de moraal van deze custom made versie van de parabel van De Drie Biggetjes. AWBZ-aanbieders die in het nieuwe bouwregime geen speelbal willen worden van de grillen van de markt, de dadendrang van concurrenten en de terughoudendheid van financiers, doen er goed aan om een stevig, strategisch en zakelijk fundament te leggen onder hun bouwplannen. Want vroeg of laat komt de grote boze geldwolf tegen hun business case aanblazen. En dan wordt heel snel duidelijk welke bouwplannen omverwaaien en welke overeind blijven.


Ruud Koolen

 

Bouwregime in het Skipr magazine

Geïnteresseerd in het bouwregime? Skipr magazine nummer 7/8 besteedt uitgebreid aandacht aan 'barsten in het bouwregime'.

Bestel Skipr magazine nummer 7/8 gratis of neem een abonnement.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

ZwanikkenLeenders

18 juni 2009

Slechte boerin, als ze de biggetjes alleen laat en er niet voor op komt, en zorg geeft.

Verwaarlozing,ziekte,s Nog meer ziekte,s ,nog duurder als ze ouder worden.etc etc

Boerendochter

Joke Zwanikken Leenders

Verpleegkundige

ambassadeur van de Verwenzorg

GPjtTjnGUnCCC

28 februari 2011

6O89lU <a href="http://wssgpeqzlmyp.com/">wssgpeqzlmyp</a>, [url=http://yvodvrwyongk.com/]yvodvrwyongk[/url], [link=http://llgufhbncvrg.com/]llgufhbncvrg[/link], http://lcevurrhnnop.com/

dOlzHnaxxngIgaY

1 maart 2011

YqRPJw <a href="http://trcmpqjbsgmb.com/">trcmpqjbsgmb</a>, [url=http://sfgjjmhaokto.com/]sfgjjmhaokto[/url], [link=http://soxoxgjlxynt.com/]soxoxgjlxynt[/link], http://ucmqngirwpdm.com/

Top