BLOG

Skipr: what's in a name?

Scipper. Veertiende-eeuwse Engelsen maakten van het Middelnederlandse woord - afgeleid van scip - skipper. In nautische betekenis: de gezagvoerder van een schip. Overdrachtelijk staat het eeuwen later voor: een coach, een directeur of andere leider. Een diepere duik in de Werdegang van skipper leidt bovendien naar een scheepsjongen, een verzender van goederen per schip, een jonge gedachteloze persoon, een spijbelaar, een tropische vis en een aan de vlinder verwant insect. De nautische variant leeft nog altijd voort, bijvoorbeeld in de Skipper Yachtclub. De creatieve geest zou zelfs uit kunnen komen bij een kruising van Skippy en Flipper. 

We pikken skipper weer op na omzwervingen in de Engelse en Amerikaanse taal en herkneden het tot 21-ste eeuws Nederlands. We spellen het eigentijds en internetproof.
Skipr staat voor een vooruitziende blik, zeevaste benen en leiderschap. De ambities en actieradius mogen helder zijn: Skipr helpt beslissers om de koers te bepalen en voortvarend te werk te gaan. Skipr: een crossmediaal communicatieplatform voor beslissers in de zorg: een magazine, internet met unieke functionaliteiten, e-mailnieuwsbrieven, (web)televisie, een virtueel en persoonlijk business netwerk en persoonlijke ontmoetingen. Skipr, zorg dat je er bij komt.
Filmpje Urk: schippersopleiding

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Van den Elsen

10 december 2008

Hallo Ruud en alle medewerkers van Skipr,Eerlijk is eerlijk, de site ziet er fantastisch uit en de lancering in het NOS journaal is wel degelijk een 'kicken move'. Mag ook wel met al dat prima personeel dat van uitstekende bedrijven afkomt! Laat de gezonde concurrentie maar losbarsten.Groeten van Wouter.

Anonym

11 december 2008

Beste Ruud,

Op de eerste plaats van harte gefeliciteerd met je mooi website. Over het blad kan ik nog niks zeggen.

Ik wens jou en je team ongelofelijk veel succes en hopelijk spreken we elkaar binnenkort want er komt breaking news aan.

Groetjes MaartenPs wat ik waanzinnig handig vind is de percentage vermelding van de verschillende artikel types

Anonym

12 december 2008

Bij een originele aanpak hoort een originele lancering. Zie daar Skipr Ruud!

Top