BLOG

Sint of Santa

Hoewel een kerstboom in de hal van het ziekenhuis heel gezellig staat, gaat er voor mij toch niets boven Sinterklaas. En ik ben vast niet alleen. Menig zorgbestuurder zou wel eens een bezoekje van Sinterklaas willen krijgen. Voor het verheffen van een managementteam met een paar welgerichte rijmpjes. Of om al dan niet dementerende patiënten wat afleiding te bezorgen. Maar stilletjes toch vooral om zelf eens uit de financiële problemen verlost te worden.

Bijna dagelijks roep je als zorgbestuurder ‘Ik ben geen Sinterklaas’ en inderdaad, een goede bestuurder is geen Sinterklaas en een slechte krijgt snel de zak. Nee, niet van Piet. Er is maar één echte Sint, en die pleegt zijn centjes niet te gebruiken om directeuren van nooddruftige zorginstellingen met gulle gaven te verblijden. Dat het Westfriesgasthuis deze zomer bezoek kreeg van Sinterklaas was dan ook een bijzonder moment.

En de goede Sint kwam niet voor de gezelligheid, laat staan om dementerende patiënten van vluchtig vertier te voorzien. Nee, er werd gewerkt. Aan een film, over een Sint die met zijn paard van het dak was gesodemieterd, en in het ziekenhuis belandde. Die penibele situatie werd door een boosaardige Dr. Brein misbruikt om de macht van de Sint over te nemen. De zin ‘Ik ben geen Sinterklaas’ was haar op het lijf geschreven, wat dat betreft zou ze een prima zorgbestuurder zijn. Inderdaad, ons ziekenhuis mocht als decor fungeren, en dat leverde een paar centen op. Wat wil je nog meer als bestuurder? Nu ja, de centen zijn weer snel uitgegeven: we huurden een bioscoopzaal in Heerhugowaard (waar zei u? Ja, die onlangs herontdekte parel van West Friesland) waar het personeel met de kleintjes de film mocht bekijken. ‘Ik ben geen Sinterklaas’, wilde ik nog zeggen toen mijn facilitair manager met dit voorstel kwam, maar kon de reflex net op tijd onderdrukken. Maar toen hij aansluitend over de kerstversiering begon…

Hugo Keuzenkamp

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hoofdpiet

18 november 2009

Op Sinterklaasfan.nl is een leuk verslag te lezen over de intocht van afgelopen zaterdag in Schiedam.

Top