BLOG

Hete herfst

Eindelijk worden de specialistensalarissen aangepakt. De druk neemt toe op laatste middeleeuwse gilde.

Uitgelekte plannen

De plannen voor Prinsjesdag zijn wéér uitgelekt – dankzij een mondige staatsburger en de NOS. Komend jaar valt het nog mee, maar op termijn wordt er bijna draconisch bezuinigd. Alle departementen moeten hun uitgaven beperken. Ook het ministerie van Volksgezondheid (VWS) zet er alvast het mes in.

Stelen van de rijken

Op den duur lijkt een vermogenstoets bij de AWBZ onvermijdelijk. Dat betekent dan gesanctioneerd stelen van de rijken. Maar eerst wordt er dus bezuinigd op de ggz en de spoedeisende hulpen. Dit klinkt al beter.

Graaien op staatskosten

En eindelijk wordt er ook gekeken naar de salarissen van de medisch specialisten. Hun inkomens zijn niet in alle gevallen te hoog. Maar sommige artsen eten graag van twee walletjes en declareren dubbel.

Klink zet aanval in

Minister Klink van VWS laat onderzoeken of alle specialisten in loondienst kunnen worden genomen. Hij kiest voor de aanval. De specialisten zetten daar zwakke argumenten tegenover: ze sputteren over hun autonomie, opgebouwde rechten, hun portemonnee, de hypotheek.

Hete herfst

Klink kan zich voorbereiden op een hete herfst. De huisartsen zijn al boos. Nu keren zich de medisch specialisten tegen hem. Maar waarom zou dit laatste middeleeuwse gilde de dans mogen ontspringen als er straks overal bezuinigd wordt?
Volhouden, minister. Laat u niet intimideren. De kiezers zullen u dankbaar zijn.

Willem Wansink

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top