BLOG

Incontinent of incompetent?

Incontinent of incompetent?

Het is een publiek geheim waar we niet trots op zijn: in onze sector dragen veel cliënten die helemaal niet incontinent zijn een luier.

Menig bestuurder moet constateren dat cliënten die continent hun instelling binnenkomen vaak binnen drie maanden een luier dragen. Reden: de verpleging heeft weinig tijd om mensen te helpen bij het toiletbezoek en ziet een luier als het beste middel om te voorkomen dat mensen zichzelf en het bed bevuilen.

Ontluisterend

Hoe ontluisterend moet het zijn om beroofd te worden van een van je meest basale vormen van beschaving: je zindelijkheid, die je bovendien nog prima onder controle hebt. Dit is extra schrijnend omdat het gebruik van een luier zorgverleners in totaal juist meer tijd kost dan efficiënte hulp bij het toiletbezoek. En dat is niet zomaar een statement. Het is keer op keer bewezen in uiteenlopende situaties.

Veiliger

Een feit is: transfers van cliënten kunnen sneller, veiliger en efficiënter worden afgehandeld. Gewoon met de middelen die in vrijwel alle zorginstellingen aanwezig zijn. Dat is zeer goed nieuws, want er is dus serieuze winst te behalen. Vooral winst in tijd en als gevolg daarvan: winst in goede zorg en aandacht voor uw cliënten.

 

Jammer

Nederlandse zorginstellingen besteden jaarlijks tienduizenden euro’s aan onnodig incontinentiemateriaal. En ik vind dat op zijn zachts gezegd jammer. In de eerste plaats voor alle mensen die onnodig ‘incontinent verklaard worden’. Maar ook jammer van de tijdverspilling en van de milieubelasting die incontinentiematerialen nu eenmaal met zich meebrengen. En natuurlijk is het jammer van uw zorgbudget!

Jan van Megen
Marketing & Sales Director ArjoHuntleigh Nederland BV

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top