BLOG

Gebakje op Prinsjesdag

Weer of geen weer, Prinsjesdag is een feestdag. Vandaag startte met een interreligieuze bezinningsbijeenkomst in de Grote Kerk. Het is inspirerend en bemoedigend om te ervaren hoe de verschillende religieuze groeperingen betrokken zijn bij ons werk. Vervolgens koffie met een gebakje in het Ledenrestaurant. Na dit gebakje volgen vandaag bij alle ontvangsten nog veel andere lekkernijen.

Korting op de medisch specialisten

Mijn jongste zoon van zes jaar geniet van alle pracht en praal. Samen met mijn vrouw en vader is hij vandaag mijn gast. Natuurlijk heeft hij meer oog voor de Koningin dan voor de Miljoenennota. Met dank aan een vrijgevige collega waren helaas de hoofdpunten uit deze nota al bekend. Maar veel zorgbestuurders zullen vanmiddag de begroting VWS gaan spellen. De begrotingsmaatregelen van minister Klink zijn geen verrassing en vooral de korting op de medisch specialisten kan op onze sympathie rekenen. 

Moeilijke en ingrijpende keuzes

De maatregelen van staatssecretaris Bussemaker zijn echt nieuw en betreffen vooral taakstellingen. Schijnbaar makkelijk opgeschreven, maar niet zonder consequenties voor de instellingen. Ook de zorg ontkomt niet aan de brede heroverweging die nodig is om de overheidsfinanciën op orde te brengen. Dat leidt nog tot moeilijke en ingrijpende keuzes. Ik vrees dat wij nog lang op ons gebakje van vandaag moeten teren.

Jan de Vries
Tweede Kamerlid CDA

1 Reacties

om een reactie achter te laten

yyhUFocIdlfexdirZv

28 februari 2011

siARWf <a href="http://rljhzdnfkvxe.com/">rljhzdnfkvxe</a>, [url=http://ztqdvvmkkart.com/]ztqdvvmkkart[/url], [link=http://onaazytgdumw.com/]onaazytgdumw[/link], http://zzkoxpaozfuv.com/

Top