HRM

Mantelzorgers in de zorg

Mantelzorgers in de zorg

We zullen steeds vaker mantelzorg met ons werk moeten combineren. Laten we als werkgevers proberen die combinatie makkelijker maken. Hoe mantelzorgvriendelijk zijn we eigenlijk?

Mantelzorg is een raar woord.  Het is zorgjargon. Ooit, in 1971 bedacht  professor Hattinga Verschure dit woord. Omdat het zorg is die verwarmt als een mantel. Het woord is de laatste jaren in het politieke beleidsdomein terechtgekomen en daar hoort dan een definitie bij. Het gaat om zorg voor naasten die extra hulp nodig hebben. 

Een vrouw die ik eens hoorde zeggen dat ze nu ook wist wat mantelzorgen was omdat ze een kind had gekregen, vergiste zich. Als ze een ernstig ziek kind zou verzorgen, zou het taalgebruik weer wel kloppen. Mantelzorg is onbetaalde zorg die voor en door naasten wordt verricht. Niet iedereen houdt zich natuurlijk aan deze definitie. Op internet zie je reclames voor professionele mantelzorg tegen een redelijke prijs.

Vele uren

Mantelzorg kan oplopen tot vele uren per week. Bijvoorbeeld als een partner dement wordt. Maar liefst één op de vijf Nederlanders besteedt gedurende drie maanden per jaar meer dan acht uur per week aan deze zorg. Het gaat meestal om de ouders (40 procent), of de partner (20 procent). Voor 10 procent is het een kind. Voor de overige 30 procent zijn het andere naasten. De meeste mantelzorg wordt door vrouwen verleend, dit is volgens het CPB 60 procent.

Maatwerk

Volgens de laatste cijfers zorgt maar liefst 25 procent van de 1,2 miljoen werknemers in de zorgsector, 300.000 werknemers dus,  ook voor een naaste die ziek is. Medewerkers hebben niet de neiging hiermee te koop te lopen, het voelt immers als privésores. Daarom denken ze allemaal dat zij een uitzondering zijn. Het helpt wanneer werkgevers erkennen dat dit zo vaak speelt en op verlofregelingen wijzen of maatwerk mogelijk maken. 

Ruimte

Je kunt er als aanbieder zelfs een certificaat mee halen: de Erkenning mantelzorgvriendelijke organisatie! Op dit moment is aan 103 organisaties dit certificaat uitgereikt, waaronder 35 zorgorganisaties. Hopelijk zal dit aantal toenemen. Maar het gaat natuurlijk om meer dan zo’n certificaat. Het is iets wat elke leidinggevende zich moet realiseren en waar ruimte voor moet zijn.

 

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

31 december 2014

een heel belangrijk aspect van mantelzorg is, dat ze vaak sluipend ontstaat. het begint bij kleine diensten, maar kan de mantelzorger gemakkelijk boven het hoofd groeien. en dan komt het moment, dat ondersteuning door anderen acuut wordt, maar vaak niet direct beschikbaar is.

veel gemeenten lijken er van uit te gaan, dat zij na de transitie in alle rust met hulpvragers in gesprek kunnen gaan over de manier waarop zij de nodige zorg kunnen realiseren. zij lijken daarbij aan de geleidelijke groei van de belasting voor de mantelzorg voorbij te gaan.
de eerste hulpvraag komt vaak pas, als de mantelzorg (ook letterlijk) uitgeput is en mantelzorgers ter wille van zichzelf moeten afhaken. dat is niet alleen voor de zorgafhankelijke bedreigend en pijnlijk, maar ook voor de mantelzorger(s).

Joke Zwanikken Leenders

31 december 2014

Altijd heeft familie buurt etc VEEL WERK GEDAAN VOOR
DE ZIEKEN
NU MAKEN WE HET ZICHTBAAR.
En noemen we het Mantelzorg

Top