BLOG

‘Beloningstsaar’ breekt bonuscultuur

In de Verenigde Staten worden topsalarissen en bonussen met 90 procent beknot. Het morrende volk krijgt gehoor. Wanneer volgt Nederland?

Aanpakken

Wat lang onmogelijk leek, gebeurt toch. In de VS worden de salarissen en bonussen van bestuurders aangepakt. President Obama steunt de voorstellen van zijn ‘beloningstsaar’ Kenneth Feinburg. Het gaat om bedrijven als General Motors, Citigroup, Bank of America en verzekeraar AIG. Nu de (semi-)publieke sector nog.

Cultuuromslag

Ja, het kan: zelfs in het bank- en verzekeringswezen gaat het roer om. Na de kredietcrisis van afgelopen jaar is deze bedrijfstak met ruim 700 miljard dollar overheidssteun in de lucht gehouden . Toch vond er sindsdien geen cultuuromslag plaats. Het graaien aan de top ging gewoon door. Recent reserveerde Goldman Sachs nog 16,7 miljard dollar voor bonussen.

Brede verontwaardiging

Was Nederland maar zover als de VS. Want wij lopen achter, in weerwil van alle verontwaardiging over de hoge salarissen en bonussen in bijvoorbeeld de zorg en de woningsector. Deze verontwaardiging wordt breed gedragen en komt niet alleen uit de SP-hoek.

Luchtverkeersleiders

Oeverloos wordt er hier te lande gehakketakt over de Balkenende-norm, een maximumsalaris voor de publieke sector van rond de 180.000 euro per jaar. Nu blijkt, dat zeventig luchtverkeersleiders beduidend meer incasseren dan deze norm. Ook zij werken ‘gewoon’ in de semi-publieke sector.

Wassen neus?

Waar blijft het zelfreinigende vermogen? Of is de Balkenende-norm allang een wassen neus geworden? Intussen wordt er in de kranten volop geadverteerd met een salaris van 200.000 euro per jaar voor een simpele directeur communicatie van Achmea (!) . Zolang zelfs deze risicomijdende functionaris zóveel verdient – dus óók boven de Balkenende-norm zit – dan verandert er natuurlijk niets.

Premiebetaler betaalt

Alle zorgverzekeraars mogen private organisaties zijn. Maar het geld waarmee zij hun ‘toppers’ belonen wordt opgebracht door de premiebetalers, dus door de burgers die bij Achmea zijn verzekerd. Dit gaat ook op voor de andere zorgverzekeraars, want overal stuit je op vorstelijk beloonde directieleden die het er van nemen.

Premiestijging

Intussen gaat de premie voor het basispakket komend jaar naar verwachting met een eurootje of 25 omhoog. De Tweede Kamer moppert voor de vorm wat na, maar ze gaat vast en zeker akkoord met de voorgestelde stijging.

Collectief verlagen

Kan het anders? Ja: laten wij in Nederland, in navolging van de VS allereerst de salarissen van alle heren en dames directeuren bij de zorgverzekeraars collectief verlagen. In tijden van economische krimp kan de zorgpremie dan gewoon omlaag. Daarna volgen de overige bestuurders in de zorg en de medisch specialisten. Zij worden allemaal door ons betaald

Bindmiddel

Volgens een opiniepeiling mort de Nederlandse bevolking over de hoogte van de ‘uitkeringen’ aan de Oranjes. De teneur is dat daar gauw iets aan moet gebeuren.
Symboolpolitiek, of verricht een simpele directeur communicatie echt zoveel belangrijker werk dan een Koningin, het enige echte bindmiddel van de Nederlandse natie?

1 Reacties

om een reactie achter te laten

PjfcyBgyZJrIPLFq

1 maart 2011

LfuF0N <a href="http://onkbqszecspg.com/">onkbqszecspg</a>, [url=http://keheoczbtcpl.com/]keheoczbtcpl[/url], [link=http://vrryfzrhwesr.com/]vrryfzrhwesr[/link], http://ntkrycffxlgv.com/

Top