BLOG

Behoefte aan visie in langdurige zorg

Bij de afsluiting van de Buurtalliantie-manifestatie op 27 november jongstleden zei minister Eberhard van der Laan kernachtig: “Den Haag is er voor de monitoring en de afrekening.” Dat was niet eens cynisch bedoeld, maar een nuchtere vaststelling. En misschien moeten we dat maar vasthouden. Als het Sociaal en Cultureel Planbureau rapporteert dat we eigenlijk verrekte tevreden zijn met z’n allen moeten we ook verder niets meer dan dit van Den Haag verwachten.

Leiderschap gewenst

En toch knaagt het. Want de behoefte aan visie blijft groot. Leiderschap wordt vaak gemist. En natuurlijk, dat is niet iets exclusiefs voor Den Haag. Visie en leiderschap mag je ook verwachten in onze woonplaatsen en buurten. In de krachtwijken van Van der Laan en in de topdorpen van Verburg. Vooral ook in bedrijven en in instellingen. De VGN heeft vorige week de nieuwe zorgbrede governance code onderschreven. Met inbegrip van de beloningscode, een afspraak tot actieve naleving, het veroordelen van bestuurlijke incidenten en een positief programma om de code in alle instellingen voor gehandicaptenzorg te doen landen. Dat is visie en leiderschap in eigen kring. Daar heeft de samenleving recht op.

Visie uit Den Haag

Van Den Haag verwacht je dat het niet alleen bij regels blijft. Regels die men volgt (gewoon Nederlands voor ‘monitoren’) en waarop wordt beoordeeld. Ik ben daarom erg benieuwd naar de eerstvolgende brief van Jet Bussemaker. Een brief waarin de richting en inrichting van de langdurige zorg centraal staat en waarin belangrijke elementen als zorgzwaartebekostiging, kwaliteit en vastgoedbeleid centraal staan. Ik hoop er niet alleen op, ik reken er eigenlijk op dat visie in deze brief de belangrijkste leidraad wordt.


Hans Bruning
Directeur Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

AZqsfgzrPTfgTO

28 februari 2011

A5fmDL <a href="http://dshcxkblcuhc.com/">dshcxkblcuhc</a>, [url=http://vzstcpamukhg.com/]vzstcpamukhg[/url], [link=http://cywmvtvrkysd.com/]cywmvtvrkysd[/link], http://nqccaqljnnfj.com/

Top