BLOG

Nederland ziet het probleem niet

Rond de jaarwisseling krijgt acute schade aan het oog veroorzaakt door vuurwerk, even flink aandacht. De absurditeit rond deze maatschappelijk totaal onverantwoord inluiden van het nieuwe jaar wordt breed belicht en de verontwaardiging over het effect is altijd weer groot.

Het Oogziekenhuis Rotterdam wordt dan het trieste middelpunt van de belangstelling, met veelal als resultaat een onacceptabel aantal blinde of zeer ernstig beschadigde ogen. Partijen die geconfronteerd worden met deze effecten proberen na zo’n jaarwisseling de discussie hierover levend te houden. Echter ebt die aandacht in de loop van het jaar weer weg en komt er geen nationaal verbod en aan het eind het jaar laait de discussie wederom op. Maar visueel gezien is er meer aan de hand.

Effectiviteit

Tien jaar geleden lanceerde Het Oogziekenhuis Rotterdam en het Oogzorgnetwerk de OOGbussen. Middels een geavanceerde mobiele organisatie wisten de vijf OOGbussen gedurende vijf jaar meer dan 140 duizend 55-plussers te bereiken, in samenwerking met enkele zorgverzekeraars. Het betrof bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen, alsmede degenen die binnen datzelfde postcodegebied woonden. In een onderzoek naar de effectiviteit van deze mobiele oogzorg werden nut, noodzaak, kwaliteit, effect en maatschappelijke winst aangetoond. Iedere vijf screeningen in de OOGbus leidden tot één cliënt met aantoonbare gezondheidswinst.

Helaas bleek dat onvoldoende grond voor verdere financiering. Vanuit haar ondernemerschap en heilig geloof in dit concept gingen de initiatiefnemers op zoek naar nieuwe vormen van financierbare, vroegtijdige screening van vermijdbare blindheid of slechtziendheid. Geëxperimenteerd werd met een systeem van zelfbetalers tot exportproposities naar onder meer China, Singapore en België.

Screening

Inmiddels is gestart met screening van beroepsgroepen vanaf 45 jaar. In die beroepsgroepen wordt zo’n 6 tot 7 procent vermeenbare pathologie gevonden, welke intramuraal vervolgonderzoek verlangt. Bij een van die beroepsgroepen is veel aandacht voor beschermbrillen op sterkte en wordt er nauwelijks doorverwezen naar de optiek. Bij de andere beroepsgroep wordt een substantieel deel verwezen naar de optiek voor aanpassing (meer dan 15 procent).

Oogarts Richard Zegers van het Diakonessenhuis in Utrecht/Zeist nam zelf ook een keer de proef op de som door een beperkt veldonderzoek naar de visuele rijvaardigheid bij 65-plussers. Hij parkeerde een OOGbus bij een supermarkt in Wijk bij Duurstede en onderzocht 36 personen met een gemiddelde leeftijd van 72 jaar. Het bleek dat een aanzienlijk deel van de onderzochte chauffeurs niet voldeden aan de landelijk vastgestelde visuele eisen voor rijgeschiktheid.

Onvoldoende bewust

Resumerend kan dus gesteld worden dat uit verschillende onderzoeken en ervaringen van de afgelopen tien jaar met de OOGbussen een substantieel deel van de Nederlandse bevolking zich onvoldoende bewust is van hun slechte visus. Zij begeven zich in het verkeer onder meer op e-bikes of veroorzaken risicovolle situaties tijdens hun werkzaamheden. Hoe krijgen we dit probleem op het netvlies van de Nederlander, als ze nog steeds elke jaarwisseling voor miljoenen de lucht in schieten (geld is dus geen probleem) en het aantal verloren ogen blijkbaar voor lief nemen?

René Baljon

Directeur van het Oogzorgnetwerk

René Baljon_311

4 Reacties

om een reactie achter te laten

nira shalom

20 januari 2018

Hallo, ik ben Nira Shalom Nadat hij jarenlang in relatie was geweest met Anderson, brak hij het uit, ik deed al het mogelijke om hem terug te brengen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb, Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en zij stelde voor dat ik liever contact zou opnemen met een spreukgieter die me zou kunnen betoveren om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in betovering geloofde, ik had geen keus dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles voor drie dagen in orde zou zijn, dat mijn ex voor drie dagen naar me terug zou keren, hij betoverde en verrassend op de tweede dag, het was rond 16.00 uur. Mijn ex noemde me, ik was zo verrast dat ik de oproep beantwoordde en het enige wat hij zei was dat het hem speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam, dat hij zoveel van me hield. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo zijn we weer gelukkig samen gaan leven. Sindsdien heb ik een belofte gedaan dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, deze persoon zou kunnen helpen door hem of haar door te verwijzen naar de enige echte en krachtige spell caster die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com u kunt hem e-mailen als u zijn hulp nodig heeft in uw relatie of in een andere zaak.

1) Houd van spreuken
2) Lost Love Spells
3) Echtscheidingen
4) Huwelijksspreuken
5) bindende spreuk.
6) Break-up spreuken
7) Verban een overleden minnaar
8.) U wilt promotie maken in uw kantoor / Loterij-spreuk
9) wil je geliefde tevreden stellen

Neem contact op met deze geweldige man als u problemen ondervindt met een duurzame oplossing
via babawalewiseman01@gmail.com
WhatsApp: +2348129806153

Bedank mij later

Kathrin Guss

18 mei 2018

Ik zal de grote Dokter Zakuza voor altijd dank verschuldigd zijn voor het vaststellen van mijn gebroken huwelijk nadat mijn man me voor 6 maanden had verlaten voor zijn maîtresse. Ik geloofde nooit in spreuken totdat mijn vriend me aan hem voorstelde. In het begin was ik sceptisch over hem omdat ik veel over valse spell-casters hoorde, maar ik twijfelde eraan omdat ik wanhopig was om mijn man terug te krijgen en ik deed wat hij me opdroeg. Nu is mijn man net binnen 48 uur na contact met hem terug. Ik leef weer gelukkig met mijn man na 6 maanden van echtscheiding en ik zal niet rusten voordat hij over de hele wereld bekend is. Hij is ook gespecialiseerd in geldspellen, loterij-spreuken, ziektebeelden E.T.C. Word nu verbonden met Doctor Zakuza via zijn e-mail via: doctorzakuzaspelltemple@yahoo.com of WhatsApp op +1 (845) 400-7115

Gabriella Scott

20 mei 2018

Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken omdat ze me geholpen heeft mijn vriend terug te halen. Mijn vriend was een rokkenjager en ik probeerde hem tegen bedrog te beschermen, maar hij bleef me bedriegen, het kwam op een bepaald moment dat hij zijn spullen pakte en het huis verliet, ik huilde en riep hem aan de telefoon en smeekte hem om naar huis terug te keren, maar hij weigerde en vertelde me dat hij verder ging Ik kon het hart niet langer verdragen, dus vertelde ik mijn zus alles en ze vertelde me dat Lord Bubuza me kon helpen hem terug te brengen, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en vertelde hem mijn situatie en hij vertelde me dat hij me zal helpen en mijn vriend zal terugkomen en smeekt me om hem te vergeven binnen 12 tot 16 uur. Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend naar me toe en viel op zijn knieën huilend en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren, eerst dacht ik dat het een grap was maar later besefte ik dat hij serieus was dus ik vergaf hem en sindsdien leven we al jaren gelukkig gelukkig samen. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109

Barbara shocker

20 mei 2018

Ik heb nog nooit iemand gezien of gehoord van een man als Heer Bubuza, Heer Bubuza is een God in menselijke gedaante, mensen noemen hem de God op aarde. Mijn man bedriegt mij altijd en elke keer als ik hem zeg om te stoppen met vals spelen, zal hij overstuur raken en dreigen het huis te verlaten, hij blijft maanden bedriegen omdat hij de andere vrouw naar huis zal brengen als ik er niet ben. Ik hield zoveel van hem en wilde hem niet kwijtraken, maar tot mijn grote verbazing kwam ik op een dag terug van zijn werk en ontdekte dat hij zijn spullen nam en bij de andere vrouw ging wonen. Ik huilde en bleef een lange tijd alleen totdat mijn vriend op kantoor me vertelde hoe Lord Bubuza haar hielp om haar man terug te brengen na 6 jaar scheiden, dus ik nam onmiddellijk contact op met Lord Bubuza via WhatsApp en vertelde hem mijn situatie en hij zei tegen mij: hij zal me helpen en mijn man zal terug komen en smeekt me op zijn knieën binnen 12 tot 16 uur. Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grootste vreugde gebeurde alles binnen 13 uur, precies zoals Lord Bubuza eerder zei. Mijn man kwam bij me terug en viel op zijn knieën huilend en smeekte hem hem te vergeven. Heb je hulp nodig? Neem nu contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109

Top