Tech

Netcentrisch werken bespaart levens in de ambulancezorg

Het komt duizenden keren per jaar voor dat ambulances moeten wachten op een plek waar ze met patiënten terecht kunnen. Dit kost levens en mag niet gebeuren in een hoogtechnologisch land als het onze.

Reeds enige tijd zien automobilisten op de Nederlandse snelwegen het vreemde verschijnsel dat een ambulance op de vluchtstrook staat geparkeerd. De reden daarvan is dat die ambulance niet weet waar er plek is voor de opgehaalde patiënt. De ambulance heeft te horen gekregen dat het beoogde ziekenhuis vol zit en een alternatief is nog niet bekend. Ondertussen roeit de ambulancebemanning met de riemen die ze heeft, waarbij ze lang niet alles kunnen en mogen doen wat een gespecialiseerd arts in een ziekenhuis zou doen. Dit kost levens. In een ontwikkeld, hoogtechnologisch land als het onze zouden dit soort schrijnende situaties in mijn ogen niet voor mogen komen. Zeker omdat de oplossing, betere coördinatie, vrij eenvoudig is.

Duizenden keren per jaar gesloten deuren

In Nederland komt het duizenden keren per jaar voor dat een ziekenhuis(afdeling) tijdelijk 'op slot' zit, waardoor ambulances er met de door hen opgehaalde patiënten niet terecht kunnen. Vaak krijgen ze dit pas te horen als ze al onderweg zijn, en in sommige gevallen zelfs pas bij aankomst bij het ziekenhuis. Dat dit gebeurt, is op zichzelf al zorgelijk. Nog zorgelijker is het echter dat er op dat moment niet meteen zicht is op een alternatieve plek waar de patiënt terecht kan.

De oplossing ligt in het meer en real time delen van informatie door ziekenhuizen en ambulancediensten. Daarbij biedt netcentrisch werken een goed uitgangspunt. Deze werkwijze is bij uitstek geschikt is voor complexe samenwerkingsverbanden waarin de rol van een bepaalde partij belangrijker is dan de hiërarchie. De netcentrische benadering zorgt ervoor dat elke betrokken partij de voor haar relevante informatie real time kan inzien. Op die manier werken alle partners in de keten vanuit hetzelfde ‘situatiebeeld’, zoals dat in het jargon van crisismanagers heet.

In het geval van de ambulancezorg zou dit diverse voordelen hebben. In de eerste plaats weet de betreffende meldkamer direct of er een plek is in ziekenhuis X. In tegenstelling tot de huidige situatie, waarbij de wagen automatisch naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis met de gewenste expertise rijdt, en niet zelden pas onderweg bevestiging krijgt over de beschikbaarheid. In de tweede plaats kan de meldkamer in het geval een afdeling vol is, meteen zien of en waar er een alternatief voorhanden is. De patiënt is korter onderweg en krijgt eerder de juiste hulp. De centralisten in de meldkamer en de bemanning van de ambulances ervaren minders stress.

Ketenregie bij inauguratie Obama en Trump

Ook in andere sectoren biedt netcentrisch werken uitkomst. Zo mocht het bedrijf Intermedix, waarvoor ik werk en dat in de Verenigde Staten het nationale systeem is voor emergency management, in 2009 het informatiemanagement tijdens de inauguratie van President Obama verzorgen. Doordat alle betrokken partijen gebruikmaakten van hetzelfde situatiebeeld, verliep de crowd control, medische dienstverlening, verkeersregulering en beveiliging soepel. En wanneer ingrijpen nodig was, kon dat door de goede informatievoorziening onmiddellijk en goed gecoördineerd. Op 20 januari, als Trump het stokje overneemt, zullen wij dit opnieuw doen.

Netcentrisch werken kan ook veel waarde toevoegen aan de ambulancezorg. Temeer omdat deze sector al met genoeg uitdagingen kampt, zoals de toename van het aantal oproepen, groeiende verkeersdrukte en hoge wettelijke eisen rond de aanrijtijd. Werken vanuit een gezamenlijk en gedeeld situatiebeeld verhoogt de efficiëntie en redt daarmee mensenlevens.

Dirk Verbeek,

Director Business Development, Intermedix Nederland

Dirk Verbeek_311

4 Reacties

om een reactie achter te laten

nira shalom

20 januari 2018

Hallo, ik ben Nira Shalom Nadat hij jarenlang in relatie was geweest met Anderson, brak hij het uit, ik deed al het mogelijke om hem terug te brengen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem heb, Ik smeekte hem met alles, ik deed beloften maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en zij stelde voor dat ik liever contact zou opnemen met een spreukgieter die me zou kunnen betoveren om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in betovering geloofde, ik had geen keus dan het te proberen, ik mailde de spreukgieter en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles voor drie dagen in orde zou zijn, dat mijn ex voor drie dagen naar me terug zou keren, hij betoverde en verrassend op de tweede dag, het was rond 16.00 uur. Mijn ex noemde me, ik was zo verrast dat ik de oproep beantwoordde en het enige wat hij zei was dat het hem speet voor alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam, dat hij zoveel van me hield. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo zijn we weer gelukkig samen gaan leven. Sindsdien heb ik een belofte gedaan dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, deze persoon zou kunnen helpen door hem of haar door te verwijzen naar de enige echte en krachtige spell caster die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babawalewiseman01@gmail.com u kunt hem e-mailen als u zijn hulp nodig heeft in uw relatie of in een andere zaak.

1) Houd van spreuken
2) Lost Love Spells
3) Echtscheidingen
4) Huwelijksspreuken
5) bindende spreuk.
6) Break-up spreuken
7) Verban een overleden minnaar
8.) U wilt promotie maken in uw kantoor / Loterij-spreuk
9) wil je geliefde tevreden stellen

Neem contact op met deze geweldige man als u problemen ondervindt met een duurzame oplossing
via babawalewiseman01@gmail.com
WhatsApp: +2348129806153

Bedank mij later

patricialio

20 februari 2018

Mijn naam is Patricia Lionel en ik wil getuigen van het goede werk dat een trouwe man, Dr. Isikolo, in mijn leven heeft gedaan, ooit deed. Ik had nooit gedacht dat er zoiets als spirituele voorbede zou zijn. mijn probleem begon sinds een jaar geleden, toen de vader van mijn twee kinderen vreemd gedrag begon te vertonen, ik wist nooit dat hij buiten ons echtelijk huis een affaire had. het begint me te dagen op die trouwe dag op 7 juni vorig jaar om ongeveer 16:23 uur toen hij naar het huis kwam om zijn spullen te plukken, dat was toen ik wist dat die situatie uit de hand was gelopen en hij zei toen dat hij ermee wilde stoppen het huwelijk dat ik heb gebouwd voor meer dan 5 jaar, ik was in de war en verbluft riep ik op familie en vrienden maar het mocht niet baten. zes maanden nadat ik problemen kreeg met de welvaart van mijn kinderen, de huurleeftijd en alles, ging ik echt door de hel. tot een dag dat ik op internet aan het surfen was en toevallig Dr. Isikolo van isikolosolutionhome@gmail.com ontmoette, ik heb er nooit in geloofd maar ik had mijn man terug nodig, daarom gaf ik de betovering mijn probleem eerst heb ik hem nooit vertrouwd dus ik was het gewoon aan het doen, maar je weet dat een gedeeld probleem de helft is opgelost na 3 dagen belde mijn man me en vertelde me dat hij naar huis zou komen en dat was alles. nu leven wij gelukkig als man en vrouw, ik kan nog steeds geloven dat het gewoon te echt is om echt te zijn, zeer ongelooflijk op deze grote vreugde voor degenen onder u die door hart brak of elk soort probleem dat ik u deze grote man moet vertellen heeft de macht om elk probleem op te lossen hoor is de e-mail van de grote man: isikolosolutionhome@gmail.com of WhatsApp-nummer +2348133261196.

patricialio

7 maart 2018

Mijn leven is vol van geluk omdat dr. Isikolo me gelukkig maakt. Wat er met mij is gebeurd, is niet wat ik alleen aan mezelf kan houden, maar ook om de wereld te vertellen, zodat diegenen die eens zoals ik waren er weer van zullen gaan houden en weer gelukkig zijn. Ik en mijn geliefde hadden enkele problemen die tot onze breuk leiden, omdat mijn leven daarna nooit meer hetzelfde was, ik heb alle methoden geprobeerd om hem terug te krijgen. maar ze waren gewoon verspilling van moeite en verspilling van tijd. Maar op een dag tijdens mijn zoektocht op internet, kwam ik iemand tegen die getuigenis aflegde van Dr. Isikolo. ik neem contact met hem op en hij was in staat mijn geliefde binnen 48 uur terug te brengen. Met dit geweldige ding dat in mijn leven gebeurde, besloot ik de hele wereld te vertellen over deze geweldige man genaamd Dr. Isikolo. Voor degenen die iets nodig hebben, vertelde hij me dat in zijn tempel er onmogelijkheid is, nu geloof ik hem zo veel. vrienden, als je hulp nodig hebt om je ex-geliefde terug te brengen, neem dan zo vriendelijk contact met hem op via e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com En ik beloof je dat je geliefde zeker terug zal zijn.
(1) Als u uw ex terug wilt.
(2) als je altijd slechte dromen hebt.
(3) als u wilt worden gepromoot in uw kantoor of als u een werkplek heeft en u hulp nodig heeft
(5) Als u een kind wilt.
(6) Je wilt rijk zijn.
Neem vandaag nog contact met hem op via isikolosolutionhome@gmail.com
WhatsApp-nummer +2348133261196

anajukic

20 april 2018

Ik heb nooit GELOOFD DAT IK DIT GELUKKIG EN OVERWELK MET VREUGDE ZOU ZIJN. EEN SPECIALE WAARDERING VOOR ISIKOLO VOOR ZIJN HULP AAN MIJ.
MIJN naam is Ana Jukic, ik ben heel blij om mijn geweldige en prachtige getuigenis met iedereen op deze site te delen ..: ik was 4 jaar getrouwd met mijn man en plotseling kwam er een andere vrouw in beeld die hij begon te haten en hij was beledigend. maar ik hield nog steeds van hem met heel mijn hart en wilde hem ten koste van alles ... Hij vroeg om echtscheiding en mijn hele leven draaide zich uit en ik wist niet wat te doen, hij verhuisde het huis en liet me achter en de kinderen ... mijn zeer goede vriend vertelde me over het proberen van spirituele middelen om mijn man terug te krijgen en stelde me voor aan een spreukgieter dus ik besloot het te proberen. hoewel ik niet in al die dingen geloofde, toen hij de speciale gebeden en betovering deed, kwam mijn man na 2 dagen terug en smeekte hij dat hij zijn fouten had begrepen. Ik kon het gewoon niet geloven, hoe dan ook, we zijn weer samen nu en we zijn blij voor het geval dat iemand hier hulp nodig heeft, is zijn e-mailadres; isikolosolutionhome@gmail.com of whatsapp hem nu +2348133261196.

Top