BLOG

Zorg is beter dan KPN

Het kan altijd erger. Want de Nederlandse zorg steekt gunstig af vergeleken met de rompslomp waarmee een telefoniebedrijf als KPN zijn klanten confronteert als zij willen verhuizen.

Ingezakte huizenmarkt

Opeens had ik door waarom de huizenmarkt is ingezakt. Niet door de kredietcrisis. Ook niet doordat de overwinst bij verkoop in een andere woning moet worden geïnvesteerd. Laat staan dat de geringe verhuislust van Nederlanders ermee te maken heeft.

Nee, de huizenmarkt ligt op zijn rug, doordat KPN er een potje van maakt. Talloze brieven zijn je deel. En weken voor je daadwerkelijke verhuizing wordt alvast de bestaande lijn afgesloten – ongevraagd én onaangekondigd. Geen verbinding meer. Geen telefoon, geen internet. Prompt is de economische basis van je zelfstandige bestaan ondermijnd.

Pas na uren bellen – en een keer of tien van de lijn te zijn gegooid – kom je erachter wat er speelt, en dat er niets meer aan te doen is: “Meneer, u bent door alle poorten heen,” zegt de mevrouw van het callcenter dat zich in België bevindt. Geen pardon; alsof je in de hel bent beland.

Fouten maken

Het probleem is niet dat er soms iets fout gaat bij een grote organisatie die ooit van de staat was, dus van ons allen, en die jaren geleden werd ‘geprivatiseerd’. Ook in de zorgsector maken mensen fouten, net als bij de overheid of bij een bedrijf dat altijd commercieel was, zoals een vliegtuigmaatschappij.

Communicatie

Het probleem is, dat er bij de telefoongigant blijkbaar niemand met elkaar weet te communiceren. Gegevens zijn zoek en onvolledig opgeslagen. Elke afdeling heeft zijn eigen bestanden of toegangscodes. Het personeel mag niet in elkaars ‘bakken’ kijken. Doorverbinden kan niet of het lukt niet.

Rampenclub

Desinteresse is troef en nazorg onbekend. Zelfs na een elektronische klacht bij de baas van de klantenafdeling blijven de excuses uit. Het doet er niet toe of de klant door toedoen van deze rampenclub economische schade geleden heeft.

Keuzemogelijkheden

Nu ik via allerlei digitale omwegen in mijn levensonderhoud tracht te voorzien, ziet de zorgsector er opeens anders uit. Zó slecht gaat het daar niet. En gelukkig, de klant kan kiezen. Er zijn andere telefoonmaatschappijen. Maar zijn die ook beter?


Willem Wansink

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

2 februari 2010

Ik kan niets anders zeggen dan dat ik me hier helemaal in herken. KPN doet aan communicatie, maar zelf communiceert daar niemand met elkaar !!!! Wij hebben uiteindelijk van een zeer efficiente Mw. van klachtafhandleing wel excuses en een financiele tegemoetkoming gekregen. Maar ik denk dat zij een eenling is......

KPN Slachtoffer

5 maart 2011

WEG met KPN. Wijzigen ongevraagd je abonnement. Dan telefonisch 3x afgescheept. Nu brief: moet 2 ABONNEMENTEN TEGELIJK betalen. WAANZIN

Per mail zijn ze ook al 3 weken onbereikbaar: http://www.kpn.com/prive/servi...
Boycot KPN, KPN WEG ERMEE!!!

Anoniem

7 maart 2011

In alle grote bedrijven lopen er zaken naar elkaar heen. dat is ontzettend vervelend en zeker zwaar irritant. toch heb ik nog nooit problemen met de kpn gehad, en ik ben al jaren klant.
in 2008 ben ik verhuist en had op de afgesproken datum geen signaal. ik heb de KPN gebeld, uitlgelegd wat er aan de hand was. ik werd een tb-afspraak gemaakt en binnen 2 uur had ik een vriendelijke medewerker aan de lijn. er was in de wijkcentrale een kaar defect o i d. en ik zou nog twee dagen zonder zitten. Alleen al door dat ik werd gebeld en de medewerker erg behulpzaam en vriendelijk was, vomnd ik het geen probleem.
na twee dagen had ik signaal en gratis monteur en nog wat later een prachtige bos bloemen.

dat is nu een geweldige service! kpn ga zo door!

ps: uiteraard helpt het erg veel als je als klant (hoe boos, en geirriteerd je ook bent) zelf ook vriendelijk blijft!

Top