BLOG

Duimendraaien na schrappen controversiële onderwerpen

Zojuist heeft de Tweede Kamer 76 wetsvoorstellen en brieven op het terrein van Volksgezondheid, Welzijn & Sport controversieel verklaard. De Kameragenda en daarmee mijn agenda is schoongeveegd. En dat doet pijn.

Bekostiging ziekenhuizen

Belangrijke keuzes ten aanzien van bijvoorbeeld de indicatiestelling, uitvoering van de AWBZ door verzekeraars en niet in de laatste plaats de bekostiging van de ziekenhuiszorg worden vooruitgeschoven. Keuzes waar de zorgsector met smart op zit te wachten. Helaas weegt soms het partijbelang zwaarder dan het landsbelang. Ook al heb ik goede hoop, dat de Kamer aan demissionair minister Klink nog wel de ruimte geeft om ten aanzien van de bekostiging van ziekenhuizen te doen wat nodig is.

Spoeddebatten vol verkiezingsretorie

Wordt het dan duimendraaien en canvassen tot 9 juni? De kans daarop is klein. Ik verwacht dat de Kamer met spoeddebatten de lege gaten in haar agenda snel weer opvult. Waar gek genoeg de Kamer geen reden zag om te debatteren over de val van kabinet, dreigt nu ieder nieuwsitem aangegrepen te worden om een spoeddebat over te voeren.

Langetermijnagenda

Spoeddebatten vol verkiezingsretoriek, waarin wij incidenten verheffen tot de norm. Zo houden media en de Kamer elkaar aan het werk. Daarom hoop ik dat de zorgsector in de komende maanden de ‘incidenten’ in de zorg ook even controversieel verklaart. ;-) Rust, reinheid en regelmaat is het devies! Ook voor de Kamer! En laten wij als politiek en zorgsector de vrijgekomen tijd nuttig gebruiken. Door op de werkvloer in gesprek te gaan over de langetermijnagenda voor de zorg. Wij worden graag uitgenodigd!

Jan de Vries, woordvoerder zorg van de CDA-Tweede Kamerfractie

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top