BLOG

Laten we Nederland verkopen

Ik stel voor dat we Nederland verkopen. Iedere inwoner krijgt vijf miljoen euro, op voorwaarde dat we dan allemaal uiterlijk 1 januari 2011 vertrokken zijn.

De aanschaf is gemakkelijk op te brengen voor een land als China, Japan of Rusland. De kosten voor Nederland zijn dan namelijk, om precies te zijn, over 85.000.000.000.000 of liever gezegd 85 biljoen euro. Tweede voorwaarde is dat al onze schulden hiermee zijn afgelost en dus zijn we verlost van een structurele bezuiniging van 40 miljard euro per jaar of meer.

Iedereen tevreden

Alle Nederlanders krijgen hetzelfde bedrag, namelijk vijf miljoen euro. Hiermee is de SP bediend. Iedereen het land uit, en daarmee is ook de PVV tevreden. Werkloosheid, schuldsaneringen, vergrijzing, arbeidsmarkt… spelen allemaal geen rol meer. Iedereen kan zich, als het maar niet in Nederland is, een huis, een boot of anders permitteren, en daarmee lossen we ook de problemen in het buitenland op, leegstand in de Verenigde Staten, aantrekken van de andere economieën, want we hebben wat uit te geven.

Betaalbaar

Waar we ook van af zijn, is de achteruitgang van ons onderwijs. We missen de teloorgang van de zorg, het uitknijpen van ons politieapparaat. We hoeven ons niet meer druk te maken over discriminatie van homoseksuelen in de katholieke kerk, zelfs de pedofiele paters gaan vertrekken, schoon schip als het ware. Weg met de werkgroepen, de innovatieplatforms, de adviseurs, de zakkenvullende bankiers, disfunctionerende toezichthouders... weg... op weg naar een nieuw, betaalbaar leven.

Opnieuw beginnen

Een gemiddeld gezin vertrekt met zo’n twintig miljoen euro. We nemen onze verantwoordelijkheid, we beginnen opnieuw. Een massale Nederlandse uittocht naar een nieuwe toekomst. Een toekomst waar veiligheid gegarandeerd is, waar de zorg toegankelijk en betaalbaar is, waar onderwijs verantwoord en goed is, waar mensen elkaar helpen, respect voor elkaar hebben en waar normen en waarden het fundament onder de samenleving zijn. 

Een reisadvies kan ik u niet geven, helaas...

Marian Kaljouw
voorzitter V&VN

5 Reacties

om een reactie achter te laten

zwanikken Leenders

19 maart 2010

IK kies zelf voor om een dag op reis te gaan met chronisch ,echt langdurige psychiatrische patiënten die, NU , zelfs niet een dag meer echt op vakantie kunnen gaan .

En ik kan U allen garanderen, omdat ze NU niet worden meegenomen , bij de uittocht ,achterblijvenGelukkig zijn er dan nog geweldige verpleegkundige die achterblijven bij hen,we laten ze niet in de steek .

NU niet en nooit

du Bois

19 maart 2010

Wat een genot: de dag beginnen met zo'n prachtig blog. Het relativeert alles en getuigt van een grote dosis humor. Elke dag zo'n start voor iedereen en de wereld ziet er opeens heel anders uit.

H.F.A.M.Huijsmans

19 maart 2010

Dit is het allerbeste idee in jaren. Éen jaar premies volksverzekeringen plus werknemersverzekeringen zijn al toereikend voor de bekostiging van deze emgratie. Ook een jaar BTW plus VPB en accijnzen zijn ruim voldoende om deze bevrijdende emigratie te financieren.

Richard Gill

19 maart 2010

Prachtig idee! Het onderwijs is inderdaad vakkundig om zeep geholpen, de zorg ook. De poldermentaliteit viert hoogtij. Niemand heeft enig verantwoordelijkheid, het devies is "schoenmaker blijf bij Uw leest". Ieder in zijn eigen polder kunnen we niet over de dijken om ons heen zien waar sommige buren al aan het verdrinken zijn.

A. Maasq4MR

3 maart 2012

Heerlijk. Misschien was ik al met 5 ton tevreden. Ben al 60. Cynisme en sarcasme voeden mijn geest vaak meer dan "komt goed"

Top