Tech

We gaan naar HIMSS Europe en we nemen mee…?

Na eerder dit jaar Las Vegas te hebben aangedaan voor HIMSS 2018 strijkt de internationale zorg-IT-gemeenschap deze week neer in Barcelona voor HIMSS Europe. HIMSS Europa werkt samen met Health 2.0. Het zal dan ook interessant zijn om te zien hoe traditionele zorg-ICT-partijen, ziekenhuizen en zorgsystemen uit het netwerk van HIMSS mixen met internationale startups, investeerders en innovatieve organisaties uit het netwerk van Health 2.0.

Ook het ministerie van VWS is bij de organisatie betrokken. Nederland wil echt voorop lopen in de digitale zorg. Tijdens de laatste HIMSS in Vegas bleek eens te meer hoezeer het Amerikaanse zorgsysteem verschilt van het Nederlandse zorgsysteem. Tevens zorgde de reisafstand ervoor dat maar een deel van de Nederlandse zorgorganisaties de trip maakte: de care-kant was hierin onderbelicht, terwijl juist de care het meest kan profiteren van e-health en andere vernieuwende ICT-toepassingen die zorg op afstand en zelfzorg faciliteren.

Netwerken

Als industry partner van deze HIMSS is RAM in een uitstekende positie om te signaleren en te innoveren. We gaan zeker in gesprek met Nederlandse care-organisaties om nieuwe inzichten en ideeën te delen. Ook zoeken we vanzelfsprekend netwerken met collega-zorgorganisaties en leveranciers op. Een goede beurs inspireert en verrijkt. Onze interesse gaat vooral uit naar de volgende stappen op het gebied van interoperabiliteit, specifieke blockchain-toepassingen toegespitst op de zorg, PGO-oplossingen, oplossingen voor zelfzorg, noem maar op.

Blockchain

Blockchain-technologie kan bijvoorbeeld een rol gaan spelen bij het vereenvoudigen van financiële stromen in de zorg. Een mooie toepassing waar ik recent op het Strategy Platform Healthcare tegenaan liep is de inzet van blockchain om fraude met het PGB te bestrijden. Ik ga ervan uit dat wij blockchain-technologie zullen integreren in onze diensten

Ik heb dan ook enorm zin in Barcelona. Door de focus op care en Europa, verwacht ik dat we met meer direct toepasbare inzichten en ideeën terugkomen. We sluiten ons van harte aan bij het motto voor de bijeenkomst in Barcelona: "transforming health and care together". Samen komen we verder.

Niels van Peer
Commercieel Directeur van RAM Infotechnology

Niels van Peer_311 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top