BLOG

Leiderschap geen bezwaar

Nu de kredietcrisis niet lijkt over te gaan, is er geen ontkomen meer aan. We moeten echt fors bezuinigen in de zorg. Tien miljard is geen flauwekul. Met een paar fake maatregelen voor de politieke tribune komen we er niet meer. Daarom een rondje langs de velden.

Procesverbeteringen

Wim Schellekens stelt terecht voor om eindelijk eens echt naar de organisatie van de zorg te kijken. Het kan veel beter en sneller en daarom goedkoper. Hiervoor zijn bestuurders en professionals met lef nodig. Zeg maar gewoon; leiderschap. ZonMw, Sneller Beter, het CBO, Plexus, het IHI en de NHS. Ze timmeren allemaal aan de procesweg. Al jaren werk ik in stilte met Lean Six Sigma. Geen dure consultants, maar gewoon je eigen mensen trainen in de methodiek. Meteen in de training je eerste project doen met een minimale opbrengst van 20.000 euro. In de zorg is proces verbeteren ook de kwaliteit verbeteren. Dus minder wachten, minder overbodige handelingen, minder fouten, maar ook meer geld verdienen. ZonMw gaat het nu wetenschappelijk bewijzen. Ik verwijs graag naar mijn proefschrift en de vele publicaties van Ibis UvA. Bewijzen dat het werkt hoeft echt niet meer. Weer een nieuwe methode ontwikkelen hoeft ook niet. Gewoon zelf doen, dat werkt.

Fiscaal gedoogbeleid

De leider van de medisch specialisten, Willem van der Ham, stelt voor om de specialisten een eigen budget voor de honoraria te geven, uiteraard beheerd door de specialisten zelf. Hiermee zijn we weer helemaal terug in de negentiger jaren met de lumpsum en alle verdelingsproblemen die daar bij hoorden. Ik vermoed dat de belastingdienst al heel lang op dit slippertje wacht om gretig een einde te maken aan het ondernemerschap van medisch specialisten. Van mij mag het fiscale gedoogbeleid nog even doorgaan, mits de specialisten dan ook echt het honorarium verdelen op basis van veiligheid, kwaliteit, klantgerichtheid en doelmatigheid. Een ziekenhuis zou daardoor zo maar eens bestuurbaar kunnen worden. Ik vrees echter dat dit qua leiderschap nog een brug te ver is.

Failliet van de marktwerking

Over het leiderschap bij de verzekeraars kan ik buitengewoon kort zijn.  Na meer dan vijf jaar marktwerking is er nu een verzekeraar opgestaan die zegt dat hij gaat inkopen op kwaliteit. Een betere illustratie van het failliet van de marktwerking is er toch niet. Als je veel van dezelfde ingrepen doet, dan is dat kwaliteit, volgens die ene verzekeraar.  Achter het ijzeren gordijn werden destijds veel en uitsluitend dezelfde soort auto’s gemaakt. Allemaal even waardeloos.

Minder indicatoren

Over het leiderschap bij de IGZ wil ik ook kort zijn, maar dat heeft meer met lijfsbehoud te maken. Daarom beperk ik me tot een verzoek; heel vriendelijk uiteraard. Kan het een onsje minder met die indicatoren en kunnen we niet eens proberen er twintig tot dertig te maken die echt iets zeggen over de kwaliteit. Een sterrensysteem; zou dat een optie zijn? Fijn voor de patiënten en ook voor die ene verzekeraar.

Politieke luchtballonnen

Aan politiek leiderschap, een schaars goed, hebben we wellicht in de komende jaren nog de meeste behoefte. Wat zou het fijn zijn als er een financieringssysteem komt dat een optimale inrichting van zorgprocessen in de hand werk, schotten als sneeuw voor de zon doet verdwijnen en specialisten weer stimuleert en motiveert om veilige, goede en doelmatige zorg te leveren. Om het politieke leiderschap dat hiervoor nodig is een stevige boost te geven heb ik een voorstel.

Laten we allemaal, Van der Ham voorop, helemaal niet meer reageren op pseudodaadkrachtige politieke luchtballonnen. Bijvoorbeeld die van de honoraria. We wachten net zolang tot er echt goede voorstellen komen. Die gaan we dan invoeren; helemaal en niet half zoals met de vrij onderhandelbare DBC’s, of helemaal niet zoals met de DOT’s. Daarna gaan we ervan leren, zoals Demming het ooit bedoeld heeft, en verbeteren. Komt het allemaal goed.


Jaap van den Heuvel
Voorzitter raad van bestuur Reinier de Graaf Groep

1 Reacties

om een reactie achter te laten

qEizaAXidHz

1 maart 2011

rZqNPF <a href="http://csnvusjlskoz.com/">csnvusjlskoz</a>, [url=http://xyjbydcwpjpt.com/]xyjbydcwpjpt[/url], [link=http://chwyurgkmdqh.com/]chwyurgkmdqh[/link], http://ivaegoetmeid.com/

Top