BLOG

Licht aan de horizon: nationaal vrouwenkabinet

Op deze manier gaat het dus niet, dit duurt echt te lang. Steeds maar argumenten waarom iets niet kan in plaats van hoe het wel kan. Geen wonder dat het niet lukt met de coalitie in Nederland. Van breekpunten naar uitsluiten en afwijzen, dit is absoluut een heilloze weg. Maar…er gloort licht aan de horizon, de oplossing is in zicht, als je maar wilt kijken.

De oplossing ligt in een nationaal vrouwenkabinet. Vrouwen van formaat die over de eigen schaduw kunnen kijken en springen. Aangevoerd door premier Neelie Kroes, pakt dit kabinet de problemen aan en realiseert een hoopvolle toekomst.

Competente vrouwen

Louise Gunning gaat op Onderwijs. Zij zal er voor zorgen dat wij tot de top van de wereld blijven behoren. De dames Jongerius en Van der Laan gaan respectievelijk op Binnen- en Buitenlandse Zaken. Bij hen is de binnen- en de buitenkant in goede handen, zoveel is zeker. Femke gaat op VROM, wie kan dit nu beter? En Jet Bussemaker naar Gezondheidszorg. Winnie Sorgdrager naar Defensie, een vrouw met ervaring en genoeg charme op de gehele legertop in haar zak te steken. Ter Horst gaat naar Verkeer & Water, terwijl Albayrak en Griffith naar respectievelijk Veiligheid en Justitie gaan. Gerda Verburg blijft gewoon bij Landbouw en we stoppen met zeuren over glossy bladen, want landbouw mag best wat meer sexy. Edith Schippers gaat naar Economische Zaken, terwijl Klijnsma Sociale Zaken krijgt. Hoe simpel kan het zijn? Gewoon kijken naar competente vrouwen in plaats van naar partijbelangen. Saskia Stuiveling gaat naar Financiën en zo komt dat ook goed. Fleur Agema naar Ouderenbeleid en Ayaan Hirshi Ali naar Ontwikkelingssamenwerking. Het laatste departement, Sport, gaat naar Annemarie Jorritsma, enthousiast en trefzeker! Nederland komt weer in beweging.

Geen peperdure auto

Staatssecretarissen worden afgeschaft, omdat dit gouden vrouwenkabinet de eigen organisatie uitstekend weet te faciliteren. Er moet worden samengewerkt en afgestemd en dat kunnen ze. Dit kabinet zal doelgericht en praktisch te werk gaan. Tot diep in de nacht vergaderen? Trots zijn op het feit dat je 100 uur per week werkt? Allemaal een peperdure auto met chauffeur?

Eerder klaar

Dit kabinet niet. Natuurlijk willen ze vervoer, maar hoe een auto er uitziet boeit ze niet, als het maar rijdt. Bovendien kunnen vrouwen veel dingen tegelijk en ook nog goed. Ze zullen veel eerder klaar zijn en dus aan hun slaap toekomen net als aan hun gezin. Wat zullen de Nederlanders opgelucht ademhalen als ze zien en merken hoe serieus ze genomen worden en hoe goed er naar ze geluisterd wordt. Logisch trouwens, deze vrouwen begrijpen toch wat er in de mensen omgaat? Het kan niet anders dan dat de zorgsector daarvan óók profiteert!

Dat niemand hier eerder aan heeft gedacht is mij een raadsel.

Marian Kaljouw
voorzitter V&VN

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

2 juli 2010

Sabine Uitslag met voorkeurstemmen door het VOLK gekozenMinister van Verpleegkunde,Zorg en Chronische Zorg.

Anonym

5 juli 2010

Mooi stuk Marian!

"Vrouwen beschikken over een betere intuïtie dan mannen. De verklaring hiervoor wordt gezocht in het feit dat de zenuwbaan (de brug = corpus callosum) die de linker- met de rechterhersenhelft verbindt, bij vrouwen tot 30% meer verbindingen telt. Hierdoor kunnen beide hersenhelften beter samenwerken.

De verwachting is dat er in de komende jaren veel meer vrouwen aan de top zullen komen in bedrijven,omdat ze intuitieve en analytische vaardigheden kunnen combineren."

RIGGSJeanne

31 maart 2011

People in all countries receive the <a href="http://bestfinance-blog.com">loans</a> from various creditors, because that's simple and comfortable.

tv essays paper

26 oktober 2012

If you want to get a success, you should make the good literature essays paper "manyessays.com". And the amazing essay would be a right guide for custom esays completing, I opine.

Top