BLOG

Skipr Zorgparagraaf: Breek de dijken!

Laat alle polders vollopen. Maak van Limburg en De Veluwe een berggebied met gletsjers en pieken boven 8000 meter. De Rijn overtreft straks bij Rhenen The Niagara Falls. En doe het snel.

Bezuinigingstips

Laat alle mensen boven BMI 25 lopen naar de toppen van The Dutch Mountains – en ga met ze mee. En doe dat duizendmaal. Spreek de leiders van de voedselindustrie aan op hun integriteit. Dwing directies van scholen tot een gezonde kantine en ga daar zelf koken. Verwijder het polderen en verzet bergen. Voer een forse murmeltaks in voor overleggen met meer dan drie stakeholders. Geef een flinke boete aan organisaties die congressen organiseren die meer dan dertig procent overeenkomen met eerder gehouden congressen.

Stop subsidies die niet direct naar zorgverleners en zorgvragers gaan. Stop subsidies aan patiëntenverenigingen en voer een SLA van dienstverlening in. Maak een landelijke patiëntenportal voor chronische zieken en bespaar tenminste één miljard; laat de patiënten de businesscase maken. Stel bij VWS integrale accountmanagers aan voor onderdelen in de branche. Kies voor tien hartelijke gesprekken met een zorgverlener in plaats van dure oncologische zorg aan het einde van het leven. Overtref het medisch/politiek/economisch discours met een blijvend filosofisch/ethisch fundament. Stel voorzitters van raden van bestuur aan die in de eerste plaats wijs zijn en dan pas medicus of econoom.

Hoe je haar eruit ziet maakt me niet uit, als je maar aanpakt.


Maarten Ploeg
Directeur Diabetesvereniging Nederland

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top