BLOG

De Grave pakt initiatief als spindoctor specialisten

De Grave pakt initiatief als spindoctor specialisten

Jammer voor advocaten: de Orde van Medisch Specialisten heeft een nieuwe communicatiestrategie. De ramkoers die de specialisten het imago van verwende graaiers opleverde is eindelijk verlaten.

Ramkoers

Niet langer worden advocaten losgelaten op de minister van Volksgezondheid als er wordt geknabbeld aan inkomens en zelfstandigheid. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zal opgelucht zijn: even geen kort gedingen aan de broek van boze specialisten. 

Deals sluiten

Want de Orde heeft ex-NZa bestuurder, oud-minister en financieel specialist Frank de Grave (VVD) ingehuurd om deals te sluiten. Zo kan De Grave het slechte imago van specialisten wegpoetsen. Hij kent de mediawetten als geen ander. Zo wist hij zijn DSB-misser met een lekje naar De Telegraaf recht te breien. Het is intussen uitermate handig dat Edith Schippers, de minister van VWS, ook lid is van de VVD.

Regie

In NRC Handelsblad, de krant voor specialisten en advocaten, neemt De Grave de regie in eigen hand. Met de norm van drie ton bruto voor vrij gevestigde specialisten geeft De Grave aan dat er te praten valt. Maar dan  moet wel de wetswijziging van oud-minister Klink van tafel, waarin specialisten hun zelfstandigheid kwijtraken.

Zo zijn er nog wel meer onderhandelingspuntjes. Het gaat dus nog wel even duren, maar het begin is er. De Orde laat zich van haar constructieve kant zien, is niet langer de emmer die achter de boot hangt.

Strategie

Interessant wordt de komende tijd hoe De Grave de Orde bij elkaar gaat houden. De vrijgevestigde specialisten worden met argusogen bekeken door de specialisten in loondienst, die zich steeds minder herkenden in het vaak ongenuanceerde optreden van hun oud-voorzitter. De Grave moet ook de heetgebakerde specialisten van de Stichting Bezorgd bij zijn club houden. De stichting denkt slim te zijn door over kwaliteit van de zorg te praten. Maar daar trapt niemand in: het gaat deze specialisten om het geld.

Over kwaliteit van de zorg gesproken. Daar moet het debat natuurlijk over gaan. ‘We moeten de kwaliteit van de zorg in eigen hand houden', zegt De Grave. Anders gaan de zorgverzekeraars en zorgbestuurders er mee aan de haal. Dat maakt nieuwsgierig naar de visie van de specialisten op de toekomst van de zorg.

Spindoctor

Met De Grave als nieuwe spindoctor van de specialisten gaan journalisten en zorgbestuurders meer plezier beleven aan de Orde dan de urenschrijvers van de Zuidas.

Ewoud Nysingh
communicatiestrateeg  www.deReputatiecoaches.nl

1 Reacties

om een reactie achter te laten

lbCCEeZmnnfyp

16 september 2012

Dit las ik via een Facebook-vriend: Wat zal die arme jongen in een enrmoe diepe triestheid hebben moeten leven. Zo onbegrijpelijk, zo drastisch, zo dramatisch Voor de achterblijvers een volledige ramp sterkte Isa, familie en kinderen. Wees niet boos, wordt niet kwaad., geef hem maar rust en vrijheid! Zielepijn/depressie is vreselijk! Er is begrip voor mensen die een lichamelijke ziekte hebben, maar hiervoor bestaat onbegrip. Alleen mensen die het van dichtbij hebben meegemaakt of het zelf zo voelen begrijpen het. Hij was altijd zo vrolijk of Het was zo'n leuke jongen NIEMAND kende hem zoals hij werkelijk was en hoe hij prive9 was. Leuk, vrolijk, rijk, gezin. Uiterlijke schijn en zegt allemaal niks. Rust in Vrede Anthony "Twitter is net als het hele internet opzich een mooi medium, maar oh oh, wat een verziekte en oppervlakkige uitwassen zijn er helaas, zoals mensen die maar zomaar wat intikken, beweren en schreeuwen voor aandacht op het web om welke reden dan ook. Veel slimme jongens als GeenStijl springen hier op in en verzieken de sfeer nog meer alles moet maar kunnen en morele grensen vervagen.

Top