BLOG

Practice what you preach

Practice what you preach

Er wordt zo rond Kerst en Oud- en Nieuwjaar wat afgepreekt. Kerstpreken, tafelredes, kersttoespraken, meditaties en Nieuwjaarsspeeches. Het moment om terug te blikken, te bezinnen en een boodschap voor de wereld af te geven. Iedereen die er maar een beetje toedoet of zichzelf graag hoort spreken grijpt zijn of haar kans. Bestuurders en directeuren voorop. Zij memoreren aan de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. En geven hun visie op het komende jaar. Vanzelfsprekend een jaar vol nieuwe uitdagingen.

Mission statement

MEE heeft in de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe missie en mission statement. Dat levert een mooie leidraad op voor onze ‘preken'. MEE maakt meedoen mogelijk. Versterken eigen kracht en zelfredzaamheid zijn de kernwoorden. En niet geheel zonder pretentie stellen wij dat: "Wij onze kennis en ervaring inzetten om de samenleving beter in te richten voor mensen met een beperking". Wie dat uitspreekt moet niet gek opkijken als diezelfde samenleving ons aanspreekt op de vraag of wij als organisatie wel het goede voorbeeld geven: practice what you preach.   

Dubbele opdracht

Hoe toegankelijk is onze website? Denken wij bij onze groenvoorziening of andere zaken die wij uitbesteden aan de sociale werkvoorziening? Welke kunstenaars benaderen wij voor onze relatie- of kerstgeschenken? En hoeveel Wajongers hebben wij eigenlijk zelf in dienst? Juist nu het kabinet de toegang tot de Wajong en de Sociale Werkvoorziening gaat beperken vraagt dat meer van werkgevers. MEE heeft daarbij een dubbele opdracht. Enerzijds ondersteunen en begeleiden wij, samen met andere partijen, Wajongers naar passend werk. Anderzijds moeten wij als werkgever het goede voorbeeld geven.    

Voorbeeldfunctie

Wat zou het mooi zijn als MEE in haar voorbeeldfunctie niet alleen staat maar gesteund wordt door de werkgevers in de sector Zorg en Welzijn. Een sector die bij uitstek denkt in mogelijkheden van mensen met een beperking. Ik hoop dat alle bestuurders en directeuren die zo tussen Kerst en Oud- en Nieuwjaar zich laten inspireren en nadenken over hun Nieuwjaarsspeech, die uitdaging ook aangaan!

Jan de Vries
directeur MEE Nederland

www.twitter.com/jandevries_MEE

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Joke Zwanikken -Leenders

30 december 2010

Goede morgen Jan,

Hoeveel managers in de zorg wensen met de kerst en Nieuwjaar op dezelfde dag ,,HUN ,,, personeel gelukkig Nieuwjaar,personeel wat werkt op die dag ,
Eveneens met de kerst.

Nieuwjaar wensen ,speeches etc etc ,een zin veranderen en de speech is klaar voor volgend jaar.

Dank U wel

De paaseieren liggen al in de schappen

Top